Home / ZDRAVLJE / Evo kako sprečiti mokrenje u krevet?

Evo kako sprečiti mokrenje u krevet?

Mokrenje u krevet je muka za majku i za dete. Ako se radi o psihičkim uzrocima bolesti, moramo svejedno okrepiti telo sa određenim lekovima, fizikalnom terapijom i blagom dijetom, da bi telo lakše svladalo psihičke poremećaje.

500-1

Ako u inteligentne dece mokrenje u krevet nije uzrokovano prehladom ili telesnom iscrpljenosti, onda je ono posledica razmaženosti i neprijatne sredine. Zbog ovoga poslednjeg moramo se pobrinuti osobito za miran i ugodan život sa decom.

Savremena brzina ne sme da prodre u porodični dom. Spretnim uživljavanjem u duhovni život deteta možemo ubrzo otkriti uzrok duševnog sukoba. Duševni sukobi mogu nastati zbog straha, ljubomore, častohleplja, prenaprezanja, kao i zbog toga što dete gleda dugo uzbudljivi televizijski program koji završava kasno.

Mokrenje u postelju velika je nevolja i za inteligentno i za zaostalo dete. Moramo dakle, preduzeti sve da dete rešimo toga zla. Detetu, koje je povrh svega još i nekako bolesno ili duševno zaostalo, biće dvostruko teže ako mu ne budemo pomagali.

Hromo dete takođe teško podnosi mokrenje u krevet. Zato moramo upotrebiti sva prirodna sredstva za jačanje bešike i bubrega i brinuti se da dete dobije dovoljno kalcijuma i kremene kiseline. Za lečenje različitih bolesti imamo na raspolaganju izvrsna prirodna sredstva čaj za bubrege, kapliice za mehur.

Galeopsis, Usneasan i Urticalcin. Lečenje moramo potkrepiti još s određenom hranom koja ne sme sadržati mnogo soli i masnoća. Jelovnik mora biti sastavljen od prirodne pirinča i prosa, povrća i salate.

Svaki dan dete mora popiti čašu sveže istisnutog soka od šargarepe, treba ga piti danju, polako iu gutljajima, dobro ga izmešati sa pljuvačkom pa tek zatim progutati. To vredi, uostalom, i za sva druga pića.

Jedući mora dete hranu takođe dobro sažvakan ​​i pomešati je sa pljuvačkom. Posle četiri sata popodne ne sme dete više ništa piti. I fizičkim se lečenjem može vremenom postići bitno poboljšanje. Jedanput na dan stavimo na stomak topli, vlažni oblog pripremljen sa čajem od trina, time se pojača prokrvljenost bubrega.

Nužne su višekratne sedeće kupke s uvarkom trina ili preslice. Za vreme kupanja dete ne sme drhtati ili čak zepsti. već ga kupka mora ugrejati. Zato ga moramo kupati u toploj kupatilu, ako to ne možemo, prekriJemo kadu vunenim pokrivačem, tako da mu telo ne dođe nigdje u dodir sa zrakom.

Dijete nikako ne sme imati hladne noge. ne sme ga zepsti niti mu biti hladno. Da bi se dete osećalo prijatno toplo i po hladnom vremenu, moramo mu obuti tople cipele i čarape te ga prikladno obući, na slobodnom će se prostoru po volji kretati, a to ćc mu osvežiti krvotok.

Duboko disanje takođe krepi, naročito za vreme šetnji po mirisavim šumama. Dete će se opustiti kad ga bude okruživao mir toplog doma. Vesela mu sredina osigurava duševnu ravnotežu i ne dozvoljava da dođe do obijesti, raspojasanosti, prkosa ili potištenosti. U toku dana punog promena, jedva opažamo kako nam je važan duševni mir. a posebno onima koji su još i drugačije pogođeni.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …