Home / ZDRAVLJE / Farmaceutska industrija decenijama laže ceo svet: OVA biljka leči rak, iako oni tvrde da je kancerogena!

Farmaceutska industrija decenijama laže ceo svet: OVA biljka leči rak, iako oni tvrde da je kancerogena!

duvan-cvetDa li će je sada proizvoditi u farmaceutske svrhe?

Istraživači sa univerziteta Luizijana nedavno su došli do neverovatnog otkrića – antikancerogenih spojeva na lišću duvana, biljke najčešće optuživane upravo za rak!

– List i cvet duvana sadrže velike količine ključnih aroma sastojaka koji se nazivaju kembranoidi, a veruje se da se upravo one mogu koristiti kao sredstva u borbi protiv raka – rekao je vanredni profesor tog univerziteta Kalid El Sajed.

On je ipak napomenuo da to ne znači da će ljudi imati jednaku korist iz duvana korištenjem onog komercijalnog, jer se u proizvodnji tog tipa najviše gubi upravo taj kancerogeni spoj.

– Ovaj sastojak se obično ne nalazi u komercijalnom duvanu, i to zato što je on u tom procesu degradiran u manje spojeve u vremenskom rasponu od godinu dana da bi se na taj način dobio miris tokom fermentacije – tvrdi El Sajed.

Kembranoidi se inače nalaze u voštanoj materiji svežeg duvanskog lišća i pokazuju potencijal za kontrolisanje metastaza raka dojke i prostate, a biljka ih proizvodi kao hemijsku odbranu da bi se zaštitila od buba i štetnih mikroba.

– Sveži duvan je važan i relevantan poljoprivredni usev za mnoge države u SAD-u – zaključio je El Saje, dodvši da bi uzgajivači sada mogli da počnu sa proizvodnjom duvana za farmaceutske svrhe.

(Dnevno.rs)

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIVA RECEPT ZA PODIZANJE IMUNITETA!

Zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, svi se trudimo da ojačamo imunitet, a pulmolog prof. dr …