Home / ZDRAVLJE / Farmaceutska industrija decenijama laže ceo svet: OVA biljka leči rak, iako oni tvrde da je kancerogena!

Farmaceutska industrija decenijama laže ceo svet: OVA biljka leči rak, iako oni tvrde da je kancerogena!

duvan-cvetDa li će je sada proizvoditi u farmaceutske svrhe?

Istraživači sa univerziteta Luizijana nedavno su došli do neverovatnog otkrića – antikancerogenih spojeva na lišću duvana, biljke najčešće optuživane upravo za rak!

– List i cvet duvana sadrže velike količine ključnih aroma sastojaka koji se nazivaju kembranoidi, a veruje se da se upravo one mogu koristiti kao sredstva u borbi protiv raka – rekao je vanredni profesor tog univerziteta Kalid El Sajed.

On je ipak napomenuo da to ne znači da će ljudi imati jednaku korist iz duvana korištenjem onog komercijalnog, jer se u proizvodnji tog tipa najviše gubi upravo taj kancerogeni spoj.

– Ovaj sastojak se obično ne nalazi u komercijalnom duvanu, i to zato što je on u tom procesu degradiran u manje spojeve u vremenskom rasponu od godinu dana da bi se na taj način dobio miris tokom fermentacije – tvrdi El Sajed.

Kembranoidi se inače nalaze u voštanoj materiji svežeg duvanskog lišća i pokazuju potencijal za kontrolisanje metastaza raka dojke i prostate, a biljka ih proizvodi kao hemijsku odbranu da bi se zaštitila od buba i štetnih mikroba.

– Sveži duvan je važan i relevantan poljoprivredni usev za mnoge države u SAD-u – zaključio je El Saje, dodvši da bi uzgajivači sada mogli da počnu sa proizvodnjom duvana za farmaceutske svrhe.

(Dnevno.rs)

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …