Home / ZDRAVLJE / Izbegnite DEBLJANJE: Kada jedete masno, pijte ovaj sok!

Izbegnite DEBLJANJE: Kada jedete masno, pijte ovaj sok!

napitakpixabay.com

Mali trikovi kojima će se sagoreti suvišnu masnoću svakako su dobrodošli, naročito ako se ponekad volite opustiti u masniju hranu.

O grejpu kao supervoćem već smo pisali, a upravo će se on naći na svakom popisu namirnica koje sagorevaju masnoće. K svemu, zaista je ukusan, bilo da ga jedete bez ikakve obrade, bilo da od njega napravite kakav napitak.

Sok od grejpfruta neizostavan je saveznik vitkog tela, a to je potvrdilo i nekoliko istraživanja, među kojima je i studija Univerziteta Kalifornija koja pokazuje da grejpfrut ne pomaže samo u mršavljenju, nego i sprečava gojenje, piše Daili Mail.

Sjajan način upotrebe grejpfruta prema pomenutom je istraživanje upravo u obliku soka i to tokom konzumiranja masne hrane, poput na primer pržene. U tim situacijama sastojci poput pektina, limonida i fenola smanjuju apsorpciju masnoća pa se samim tim i manje talože.

Ispitanici koji su učestvovali u istraživanju bili su podeljeni u dve grupe, od kojih su jedni dobijali sok od grejpfruta uz obroke, a drugi su pili vodu. Da li su jednako, a nakon tri meseca oni koji su pili grejp udebljali su se za oko 20 posto manje.

Testiranja su pokazala da se osobama koje su se manje udebljale smanjila i nivo šećera u krvi pa je zaključeno da grejp utiče preventivno i kada je reč o dijabetesu.

Iako sok od grejpfruta možete pripremiti jednostavnim ceđenjem svežeg voća, možete pripremiti i kombinaciju poput ove o kojoj smo pisali ranije:

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …