Home / ZDRAVLJE / Kašičica ili dve ovog eliksira rešiće vas mamurluka..

Kašičica ili dve ovog eliksira rešiće vas mamurluka..

Vekovima se med koristiti u ishrani, te u lečenju mnogih zdravstvenih problema. Ima snažna antibakterijska svojstva, posebno ukoliko je tamnije boje. Dakle, dobar je i za lečenje rana. Evo nekoliko neobičnih, ali vrlo korisnih saveta za njegovu primenu …

501

Tretiranje povreda

Ono što su radili još davnih dana u starom Egiptu, vredi i danas. Ako treba brzo i efikasno rešenje za posekotine, ogrebotine ili manje rane, operite povređeno područje, osušite i nanesite malo meda. U svakom slučaju, najbolje je da posetite lekara, ali med može biti prva pomoć.

Protiv crevnih parazita

Pomešajte jednak udeo vode, sirćeta i meda. Možda nije savršen ukus, ali može pomoći za ublažavanje blage crevne infekcije. Ako se simptomi nastave, obavezno se javite lekaru.

Mamurluk

Visok sadržaj fruktoze u medu pomaže telu za bržu obradu alkohola, a nakon burne noći, pojedite veliku kašiku meda i rešite se glavobolje. Još je bolje pomešate li med sa čajem jer hidratacija pomaže telu da se brže oporavi.

Izvrstan za lice

Med se može koristiti kao prirodni piling. Operite lice medom i toplom vodom i lice će biti glatko. Osim toga, med će pomoći da se rešite bubuljica. Imate li ‘tvrdoglavu’ bubuljicu, stavite malo meda na nju, sačekajte pola sata, a potom isperite.

Daje energiju

Pojedite kašiku meda i vratiće vam se energija i entuzijazam.

Za bolji san

Med može smanjiti nivo hormona stresa koji sprečava da se opustite i utonete u san.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …