Home / ZDRAVLJE / Lujza Hej: Ukoliko nešto nekome treba da oprostite, ili neko treba da oprosti vama, ovo je najbolja vežba za to..

Lujza Hej: Ukoliko nešto nekome treba da oprostite, ili neko treba da oprosti vama, ovo je najbolja vežba za to..

Svi oni koji koračaju duhovnim putevima znaju u čemu je značaj oproštaja. Za neke od nas, postoji jedan korak (predkorak) koji nam je neophodan kako bismo mogli u potpunosti nekome da oprostimo. Ponekad je detetu u nama neophodna osveta, pa makar i mala, kao preduslov za oproštaj. U ovakvim situacijama, ova vežba će vam biti od koristi.
Zatvorite oči, budite tihi i mirni. Mislite o ljudima kojima vam je najteže da oprostite. Šta biste zaista želeli da uradite? Šta bi oni trebalo da urade da biste im oprostili? Zamislite da se cela ta situacija odvija upravo sada. Izgradite sliku u svojim mislima do detalja. Koliko dugo želite da pate ili budu kažnjeni?

Kada se osetite ispunjeno, fokusirajte se i dozvolite da se sve zauvek završi. Trebalo bi da se u ovom trenutku osetite lakše, ali i da bez poteškoća razmišljate o oproštaju. Ipak, nemojte sebi udovoljavati na ovakav način svakoga dana. Uradite ovu vežbu jedanput – to će biti dovoljno da budete oslobođeni.

Sada, kada ste premni da oprostite, možete da pređete na vežbu opraštanja. Poželjno je da imate partnera, ali ukoliko ste sami – govorite naglas. Sedite mirno, zatvorite oči i recite:“Osoba kojoj treba da oprostim je _____ i opraštam ti za _______.“

Ponovite nekoliko puta. Koliko stvari ima koje bi trebalo da vi oprostite drugima, toliko je stvari koje drugi treba da oprosti vama. Ukoliko praktikujete ovu vežbu sa partnerom, dozvolite mu da vam kaže:“Hvala ti, sada te oslobađam (krivice).“ Ukoliko vežbu praktikujete sami, zamislite osobu koja bi trebalo da vam izgovori ove reči. Vežba bi trebalo da traje između 5 i 10 minuta. Preispitajte sebe i svoje srce, potražite terete koji vas opterećuju. Potom ih pustite.

Na kraju, fokusirajte se na sebe. Naglas uputite ove reči sami sebi:“ Opraštam sebi za_______.“ Ponavljajte reči oko 5 minuta. Ovu moćnu vežbu praktikujte jedanput nedeljno kako biste se rešili negativnih, emotivnih taloga. Neke situacije ćete prevazići lakše, neke brže, ali najbitnije je da ćete doći do svog cilja.

Check Also

DR VLADIMIR ZELENKO: CINK JE METAK KOJI UBIJA KORONU, IVERMEKTIN MU OTVARA ĆELIJU!

Potrebne su vam i supstance koje omogućavaju cinku da uđe u ćeliju – hidroksihlorokin, ivermektin …