Home / ZDRAVLJE / MUČE VAS BOLOVI U LEĐIMA? Ovih pet stvari morate odmah da prestanete da radite..

MUČE VAS BOLOVI U LEĐIMA? Ovih pet stvari morate odmah da prestanete da radite..

devojkaFoto: Pixabay.com

Bolovi u leđima su jedna od najčešćih boljki modernog sveta, kako milioni ljudi pate od istih simptoma i manje-više svi ih osete pre ili kasnije. Može biti veoma teško oloboditi se ovih neprijatnih bolova, ali možete sebi pomoći tako što ćete izbegavati da radite pet stvari koje mogu doprineti pogoršanju stanja.

1. Nemojte da dižete teške stvari

Ukoliko vežbate sa tegovima, ograničite se na razumne težinena neko vreme. Nemojte da dižete i nosite ništa teže od 2,5 kg bar nedelju dana dok bol ne popusti, kako bi se leđa opustila i odmorila.

2. Ne izbegavajte fizičku aktivnost

Podizanje tegova se ne preporučuje, ali malo fizičke vežbe će vam koristiti. Izađite u dužu šetnju ili čak na trčanje ako ste u stanju.

3. Radite na boljem držanju

Jedan od najvećih problema za zdravlje leđa je loše držanje. Ukoliko sedite za stolom na poslu, neka vam oba stopala budu ravno na zemlji, leđa prava, a ekran ne bi trebalo da bude iznad linije očiju, već blago ispod, kako prenosi „Simple Organic Life“.

4. Nemojte da insistirate na dijagnozi

Često za bolove u leđima nema tačne dijagnoze, ali to ne bi trebalo da vas opterećuje ako bol ne postane zaista jak. Umesto toga se krećite, vežbajte i pokušajte da izgradite jaka leđa.

5. Ne čekajte da nestane samo od sebe

Ako vas muče hronični bolovi u leđima i ništa ne pomaže, posetite lekara. On može da vam pomogne da se izborite sa bolom ili da vam predloži neki kreativan način kako da ga se oslobodite.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …