Home / ZDRAVLJE / NAJBOLJA DOMAČA MASKA ZA KOSU: Čini čuda i sa najlošijom kosom – Protiv opadanja, za jačanje i obnovu! (RECEPT)

NAJBOLJA DOMAČA MASKA ZA KOSU: Čini čuda i sa najlošijom kosom – Protiv opadanja, za jačanje i obnovu! (RECEPT)

Jeste li znali da je maska za kosu sa običnim kvascem prilično jednostavno, ali vrlo efikasno sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapuštenije kosom?

500

Rezultat primene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Koristeći masku od kvasca uspešno ćete se osloboditi i peruti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići neverovatne efekte. Ali, provođenje procedura za oporavak kose mora biti sistematski, a ne „s vremena na vreme“. U ovom slučaju, rezultat, delotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 10-15 nedelja. Posle napraviti pauzu 3 meseca i ponoviti po potrebi.

Ako je cilj lečenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati 2 puta nedeljno, u trajanju 6-8 nedelja. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 meseca.

Ovaj savet nije za lečenje ćelavosti (alopecije), već za poboljšanje kvaliteta kose i njen brži rast u slučaju otpadanja kose zbog stresa, bolesti, hemoterapije, hormonskih poremećaja, „jesenjeg“ intenzivnijeg otpadanja kose.

Sastav maski možete menjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe itd, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti. Neki stavljaju i žumanjce ali nije potrebno.
Koristeći maske na bazi kvasca možete postići neverovatne, dugoročne rezultate, ali treba biti dosledni i pridržavati se preporuka opisanih na početku ovog teksta.

„Već posle prvog nanošenja, kosa je dobila poseban neverovatan sjaj, posebno na suncu. Gustina i volumen kose (na moju tanku, masnu i slabu kosu) – neverovatno, bez dodatnih sredstava za oblikovanje kose. Razlika je vrlo primetna i uočljiva.

Kosa kao da je voluminoznijim, jača, ne leti na ulici na sve strane. Sviđa mi se što nakon nanošenja maska ne curi ispod kese. Probala sam je i na čistu i na neopranu kosu.
Ova maska zaista zaslužuje pažnju. Čitala sam dosta pohvalnih komentara na ruskim forumima, a ovu sliku je objavila jedna djevojka. Kosa s početka tretmana, i nakon 6 meseci.

Zadivljujuće. Ovo me je i podstaklo na korišćenje maske od kvasca. “

Maska od kvasca protiv otpadanja, za jačanje tanke i slabe kose – recept

U 1 južnoj kašici toplog mleka rastvoriti 1 kašičicu meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca (ako koristite suvi: 1 kesica suvog kvasca od 7 g zamenjuje 40 gr svežeg kvasca).

Ostaviti na toplo mesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta.

Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.

Umotati najlonskom kesom i toplim peškirom. Ovakve maske zahtevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Ako curi, probajte drugi put staviti manje mleka.

Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje.

Posle oprati šamponom, ako koristite na suvu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom is malo balzama.

Miris, koji ćete osetiti za vreme delovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Napomena: Neki prave ovu masku i bez mleka: na komad kvasca staviti kašičicu meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati kašičicu ricinusovog ili maslinovog ulja (pa čak možete i bez ulja – kvasac je najvažniji ovde). Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – bolje. Posle oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom is malo balzama.

Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija i prekrasna: gušća, obnovljena, sjajna is puno volumena!

 

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO KAKO POBEDITI VIRUSE: NAJJAČE SREDSTVO ZA JAČANJE IMUNITETA JE BESPLATNO!

Doktor Branimir Nestorović, specijalista je pedijatrije sa subspecijalizacijom iz pulmologije i alergologije otkriva tajne alterantivne …