Home / ZDRAVLJE / Najefikasniji prirodni lekovi protiv gljivica na telu…

Najefikasniji prirodni lekovi protiv gljivica na telu…

beli- luk- ulje

U borbi protiv gljivica najvažniji su strpljenje i upornost. Naime, sasvim je uobičajena pojava da se i nakon temeljnog lečenja nakon kratkog vremena gljivice ponovno vrate. Da bi lečenje gljivica bilo što uspešnije treba se poslužiti svim raspoloživim sredstvima, među njima prvo mislimo na prirodne lekove a tek onda na odlazak u apoteku.

Neki prirodni lekovi protiv gljivica mogu direktno delovati kao sredstvo za uništavanje ove napasti a drugi mogu pomoći da se infekcija ponovo ne vrati.

Prvo da spomenemo beli luk. Beli luk je najopasniji prirodni neprijatelj gljivica. Usitnjen ili zarezan primenjuje se direktno na oblast zahvaćenu gljivicama i obično veoma brzo donosi olakšanje. Da bi se postiglo potpuno izlečenje potrebno ga je koristiti kontinuirano tokom dužeg vremenskog perioda.

Drugo mesto na našoj lestvici zauzima jogurt. Ovaj osvežavajući napitak u sebi sadrži takozvane „dobre bakterije“ koje su veoma korisne u borbi protiv gljivica. On se sasvim slobodno može koristiti za tretiranje kože i sluzokože, spolja i iznutra.

Znači, može se jednostavno utrljati na vidljiva i lako dostupna obolela mesta ili možete njime namočiti tampon ako je potrebno primeniti ga iznutra. Savet, ne treba ga ostavljati da deluje tokom dužeg vremena, jer tada ima tendenciju da izazove suprotan efekat.

Najbolje je da se potpuno ispere nakon nekoliko minuta delovanja jer je za to vreme već obavio svoj zadatak. Ovaj proces treba ponoviti nekoliko puta u toku dana.

Za suzbijanje raznih bolesti kože i sluzokože dobro je jabukovo sirće, a primenjuje se spolja i iznutra. Međutim, pošto je ovo veoma jaka supstanca, za tretiranje gljivičnih oboljenja preporučuje se primena u razblaženom obliku, sa vodom naravno.

Ova terapija može biti naročito delotvorna ako se kombinuje uz terapiju sa belim lukom. Samo, nemojte nikako koristiti obični, beli sirće! On čak može razbuktati razmnožavanje gljivica.

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO KADA ĆE KRAJ KORONA LUDILU I DA LI ĆE VAKCINA BITI OBAVEZNA

U Srbiji će epidemija koronavirusa morati da se završi do kraja januara 2021. godine. Biološki …