Home / ZDRAVLJE / Narodni lek za bubrege: Otapa kamenje, izbacuje pesak, jača želudac!

Narodni lek za bubrege: Otapa kamenje, izbacuje pesak, jača želudac!

kafaFoto: Pixabay.com

Osim što ćete rešiti problem sa bubrezima, ovaj napitak će i ojačati vaš želudac.

Kamen u bubregu ili pesak u mokraćnim kanalima danas je veoma čest problem, koji se, srećom, može rešiti na prirodan način, bez tableta – napravite sami narodni lek!

Čaj koji rastvara pesak i kamen u bubregu i mokraćnoj bešici, priprema se tako što se 1 velika kašika mešavine jednakih delova preslice i borovice (Fructus jumperi) s malo pelina (Artemisia absynthium) kuva 5 min u 250 ml vode.

Kad je prokuvano, sklonite sa ringle i ostavite da stoji poklopljeno 15 minuta. Nakon toga procedite čaj i odmah popijte jednu šoljicu.

Ostatak čaja pijte na svakih sat vremena po jedan gutljaj.

Ovaj čaj, pored toga što otapa kamenje i čisti pesak iz bubrega, takođe jača želudac, ali pod uslovom da ga pijete toplog ujutro. Ako čaju dodate i jednaku količinu crvenog kantariona (Erytnraea centaurium), efekat će biti još bolji!

Protiv hronične upale bubrega i visokog krvnog pritiska dobro je pripremiti 3 velike kašike mešavine od po 40 gpreslice i lišća breze, kao i 20 g imele i kuvati 10 minuta u 1 l vode. Ostaviti da odstoji preko noći, ujutro procediti i piti 5 puta u toku dana.

Takođe, za rešavanje problema sa bubrezima možete koristiti i parnu kupku:

U 10 l vode dodajte 1,5 kg sveže ili 250 g suve preslice. Jaki grčeviti bolovi pri izlasku kamenja iz bubrega ili mokraćne bešike odmah će prestati.

(Stil / Kucnilekar.com)

Check Also

SRPSKI NUTRICIONISTA: HOLESTEROL I TRIGLECERIDE NISTE UNELI JEDUĆI SLANINU I ČVARKE, VEĆ OVU HRANU, MISLEĆI DA JE ZDRAVA!

Predrag Nenadić je Doktor prirodne medicine i diplomirani nutricionista. Struku i znanje je usavršavao u …