Home / ZDRAVLJE / „NE SVIĐA MI SE IZRAZ „NOVA NORMALNOST“, VIRUS SE KORISTI U POLITIČKE SVRHE“ (VIDEO)

„NE SVIĐA MI SE IZRAZ „NOVA NORMALNOST“, VIRUS SE KORISTI U POLITIČKE SVRHE“ (VIDEO)

Pulmolog i pedijatar dr Branimir Nestorović izjavio je da smo se brzo privikli na zahteve epidemije koja podrazumeva stalno nošenje maske.

„Uhvatim sebe kako proveravam da li sam poneo masku. To je postala nova normalnost. Ne sviđa mi se taj izraz. Normalno je normalno“, kaže on.

Ističe da je na delu politička kriza.

„Amerika kao najmoćnija zemlja sveta je najbolji primer da vidimo kako se pandemija koristi u političke svrhe. Vidite Trampa koji ne nosi masku nikada i Bajdena koji je nosi i najavljuje vakcinaciju i zatvaranje“, poručio je Nestorović.

Osvrnuo se na pojavu novih sojeva virusa u Evropi.

„Ne može da bude opasniji. Virusi kada mutiraju gube na snazi. Ova epidemija se ne ponaša po pravilima struke. Epidemija, a da li je i virus to je drugo pitanje. Klinička slika je bizarna, nema takvog virusa“, rekao je.

Ponovo je spomenuo fokusirani pristup koji bi podrazumevao pružanje bolje nege teškim pacijentima, dok bi se lakši puštali kući.

Zalaže se za relaksiranje mera.

„Kada donosite mere, teško je doneti parcijalne mere. Do 17 časova, do 20 časova sve je to blesavo. Ima puno nelogičnosti“, smatra Nestorović.

Objasnio je slučaj Mila Đukanovića koji ima obostranu upalu pluća, ali je negativan na korona virus.

„Od samog početka smo znali da taj test nije pouzdan. Test ima dosta lažno pozitivnih i lažno negativnih. Sve zavisi kako uzmete uzorak. Negativni test ne znači da niste zaraženi“, zaključio je.

Pogledajte ceo razgovor:

Check Also

DR NESTOROVIĆ PONOVO ŠOKIRA: “VEĆE SU VAM ŠANSE DA DOBIJETE RAK NEGO KORONU” (VIDEO)

Pulmolog je govorio i o novom soju korona virusa koji dolazi iz Velike Britanije, ali …