Home / ZDRAVLJE / Ne učinite li ovo svakih šest meseci, užasno ćete smrditi..

Ne učinite li ovo svakih šest meseci, užasno ćete smrditi..

500-1

Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci promenite dezodorans jer se telo navikne na njega i miris više ne reaguje

Znojenje je prirodan način hlađenja tela i uklanjanja štetnih materija, no često je propraćeno neprijatnim mirisom. Razne vrste znoja poput onog izazvanog stresom, toplinom ili vežbanjem, imaju karakterističan hemijski sastav. Tako, na primer, ‘miris’ stresa je izuzetno neugodan.

Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci promenite dezodorans jer se telo navikne i više neće reagovati. Najbolji način za sprečavanje neprijatnih mirisa ispod pazuha su dezodoransi u stiku. Ako ste alergični, možete ga napraviti sami pomoću raznih ulja i ekstrakata sa antibakterijskim delovanjem.

Žute fleke na odeći pojavljuju se zbog reakcije aluminijuma sa znojem, tkaninom ili praškom za rublje Zato pažljivo čitajte deklaraciju na vašoj bočici dezodoransa. Isto tako ne preterujte s antibakteriski sapunima i kupkama, upozoravaju dermatolozi.

Budete li prečesto prali delove tela na kojima se najviše znojite, koža će se isušiti, što će samo pojačati znojanje

Dezodoransi za muškarce i žene su zapravo marketinški trik. Naime, sastav je isti, a jedina razlika je pakovanje i miris.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …