Home / ZDRAVLJE / NEMA ONOGA KOME OVO NIJE POMOGLO: Najlekovitija tinktura sveta..(RECEPT)

NEMA ONOGA KOME OVO NIJE POMOGLO: Najlekovitija tinktura sveta..(RECEPT)

Kolika je lekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korena.

500

Gavez. Ovaj neugledni, spolja crni, a iznutra beličast ili žut koren pomaže kod SVEGA!

Kod preloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod proređivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem delu kičme i oštećenja kičmenjaka, bolova u ramenima, laktu i kolenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije .

Sve vrste povreda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, leči TINKTURA spravljena od korena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korena, pospešuje granulaciju i regeneraciju tkiva. Gavez je nezamjenjiv kod zapaljenja tetiva, artritisa (upala zglobova), distorzija (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upala vena) i drugog.

Gavez tinktura zauzima počasno mesto u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu (posebno bore oko očiju).

Nakon duže upotrebe tinkture koža lica i ruku se sasvim regeneriše.

Za spoljnu upotrebu protiv gihta nema boljeg leka od tinkture gaveza koja se kod teškog gihta lagano utrljava.

Tinktura od gaveza se izvrsno pokazala u lečenju upale nerava – gde god su na telu bolna mesta osetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

„Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koji su bezuspešno godinama lečili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći. „, Tvrdi Maria Treben u knjizi Biljke iz Božije apoteke.

Recept za tinkturu od gaveza

Staviti 100 gr korena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu bocu i položiti vodoravno da ‘odleži’ na tamnom mestu 14 dana.

Promućkati svaki treći dan.

Nakon 14 dana procediti i čuvati u tamnoj staklenoj boci na hladnom mestu.

Ovom tinkturom mazati obolelo mesto 3 puta dnevno.

Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla.

* Čisti alkohol umesto rakije daje tinkturu bez mirisa. Gavez s rakijom vrlo neugodno miriše. Ova tinktura je vrlo lepljiva.

Check Also

KADA ŽELITE DA ZAPALITE CIGARETU POPIJTE OVAJ NAPITAK: POMAŽE DA OSTAVITE PUŠENJE ZA 10 DANA, A IMATE GA U KUHINJI!

Uz pomoć ovog napitka cigarete će vam se ogaditi za desetak dana. Svi koji su …