Home / ZDRAVLJE / Odvratno koliko crva, mišjeg izmeta, dlaka i ostalih gadosti pojedemo..

Odvratno koliko crva, mišjeg izmeta, dlaka i ostalih gadosti pojedemo..

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) objavila je priručnik o tome kolika je količina plesni, truleži, parazita, insekata i drugih onečišćenja dopuštena u hrani. Podaci bi mogli da vas šokirati i ogaditi vam dosad omiljene oblizeke

500

Ono što mnoge muči jest pitanje kako takve gadosti uopšte dospeju u hranu? Stručnjak za bezbednost hrane, Martin Bucknavage, objašnjava kako je onečišćenost hrane zapravo potpuno prirodna stvar

‘Hrana dolazi spolja. Kada žanjete žito u njemu će se zasigurno naći poneki insekt, dok se ostale kontaminacije, poput mišjeg izmeta, mogu pojaviti tokom obrade u tranzitu ili u skladištu.

Naravno da je odvratno da čita o neželjenim sastojcima koji se nađu u vašoj hrani, ali Američka agencija za hranu i lekove postavila je granice koje određuju koliko je zagađenja u hrani dozvoljeno, a da ona ne utiču na vaše zdravlje.

U svakom slučaju, ne biste trebali biti zabrinuti, jer se nećete razboleti ako u puteru od kikirikija pojedete nogu od skakavca ‘, kaže Bucknavage te nadodaje kako kontaminacije u hrani mogu biti indikator da nešto nije u redu sa namirnicom koju konzumirate. Na primer, jedan mišja dlaka u makaronima vas neće ubiti, ali veća količina njih može značiti da se fabrikom širi zaraza.

S druge pak strane u povrću poput brokolija uši, grinje ili drugi insekti potpuno su normalna pojava. Zapravo u svom zamrznutom povrću dozvoljena količina ovakvih insekata je oko 60 na 100 grama, dok je sveži spanać savršen teren za život gusenica.

Sve ljubitelje začinjene i paprene hrane sigurno neće oduševiti činjenica da se u papru često mogu naći tragovi opušaka cigareta, dok će svi obožavatelji palente (kukuruzne krupice) pasti na zadnjicu kada čuju da su sitna crna zrnca u njihovom omiljenom prilogu zapravo mišji izmet.

Takođe verujemo da vam, kada uživate u testenini s umakom od paradajza, ni pod razno ne pada na pamet da jedete crve i dlake glodara. Naime, prema podacima Američke agencije za hranu, per significant konzervi paradajz dozvoljena su 3 crva, dok se u paketu testenine mogu naći i do šest dlaka raznih glodara.

Jedna od omiljenih gurmanskih poslastica, maslac od kikirikija, može biti zagađen sa čak 136 insekata i / ili četiri dlake raznih glodara, dok ispijajući pola litre piva možete u svoj organizam uneti čak 2.500 uši. Verujemo, da ćete nakon ovog člana, dva put promisliti kada naručujete drugu čašu pive i mažete treću šnitu putera od kikirikija.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …