Home / ZDRAVLJE / OVA HRANA JE PODMUKLI OTROV: Pod hitno prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo i zdravo živeti..

OVA HRANA JE PODMUKLI OTROV: Pod hitno prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo i zdravo živeti..

Hrana je ovo koja je mnogima omiljena. Ali to ne znači da je zdrava.

500

Obilje prehrambenih proizvoda privlači nas s polica supermarketa. No, prema mišljenju stranih, ali i domaćih nutricionista neke namirnice naprosto treba izbegavati, ako želite živeti dugo i zdravo jer u njima se nalaze toksini štetni po organizam.

Pašteta

Za spravljanje pašteta koristi se najeftinije i meso najlošije moguće kvaliteta. Ali kada bi to bilo samo meso tada to i ne bi bio toliki problem. Jer u paštete se trpaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Više od polovine paštete čini voda. A uz to tu su masnoće, kožice, skrob i razni začini te dakako emulgatori i ostale hemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. U sve paštete trpa se gomila soli, a one u crevu još su štetnije od pašteta u konzervama. Međutim, ne morate se stoga zauvek odreći omiljenog namaza. Pripremite ga u sopstvenom domu i tada ćete znati što unosite u sebe.

Margarin

O, da. Još jedan omiljeni namaz margarin radi se od biljnih ulja, koja se iz suncokreta izvlače pomoću hemikalija, visoka temperatura u procesu prerade ulja uništava sve vitamine i antioksidanse koje sadrže te dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji mogu izazvati velika oštećenja na stanicama te povećati rizik od raka . Ulja su to koja su već u startu nezdrava. A dodavanje novih hemikalija dovodi margarin u čvrsto i prepoznatljivo stanje, koje je vrlo štetno. I zato umesto margarina, na hleb radije mažite maslac ili pak dobru staru svinjsku mast.

Sir u listićima

Ovaj sir ne priprema se od čistog sira, to vam je valjda jasno. On se sprema od onoga što ostane u procesu proizvodnje sireva. U njemu se nalazi svega 50 posto sira dok ostale sastojke čine voda, masnoće, emulgatori i veštačke boje da bi proizvod imao što bolji oku. U ovom siru ima dvostruko više soli nego u običnom. A masnoća? Njih pak ima više nego u bilo kojem drugom mlečnom proizvodu.

Kokice

Na listi osobito štetnih namirnica svrstavaju se i kokice. Ali ne one dobro znane ispečene na štednjuaku, već kokice iz mikrotalasne rerne. Jer u njima se nalazi hemikalija za koju je dokazano da povećava rizik od raka, utiče na plodnost te ometa rad bubrega. Mnoge kokice za mikrotalasnu nakrcane su veštačkim ukusima i transmasnim kiselinama te hemikalijama od kojih nastaju glavobolje i mučnine. Preporuka nutricionista je da ljubitelji kokica prave ovu grickalicu na tradicionalan način.

Viršle

Nokti, koža, papci, creva, žile, hrskavica i meso najlošije kvaliteta melju se do neprepoznatljivosti. Dodaje im se potom soja, skrob, začini, voda, gomila soli, konzervansi, ali i boja koja se nalazi u ruževima za usne te ekstrakt paprike. Kada se sve to izmeša, dobijaju se dobro nam znane viršle koje zbog svih ovih sastojaka i njihovog uticaja na organizam valja u potpunosti izbaciti iz upotrebe. No, kao alternativa nude se domaće kobasice.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …