Home / ZDRAVLJE / Ova kućna namirnica u stanju je da preporodi vašu kožu i kosu!

Ova kućna namirnica u stanju je da preporodi vašu kožu i kosu!

Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je retko kada koristi.

500

Ipak, ona može učiniti čuda sa kožom i kosom.
Pored toga što izbeljuje zube, evo za šta sve možete je koristiti.

Piling

Ukoliko pomešate sodu bikarbonu sa vodom, dobićete smesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve ćelije sa lica i koža će vam izgledati sjajno.

Uklanja naslage

Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za negu kose.

Očistite četke

Ne samo da uklanja naslage sa kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomešajte ih i potopite četke.

Omekšava zanoktice

Jeste li znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomešajte je sa vodom i nanesite na kožicu i nokte četkicom od laka za nokte. Nežno trljajte i rešićete problem s zanoktice.

Njega stopala

Vruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda sa vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati. Odlično je za pedikir kod kuće.

Neželjene bradavice

Stručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smeši s limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomešajte ih i nanesite na bradavicu koju želite ukloniti. Ostavite da se osuši i isperite vodom.

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …