Home / ZDRAVLJE / Ovaj prirodni antibiotik leči svaku upalu bešike!

Ovaj prirodni antibiotik leči svaku upalu bešike!

Ko god je imao urinarnu infekciju zna koliko ona bolna i uporna može biti. Konstantan osećaj kao da morate da mokri iako to nikako ne uspevate, probadajući bol i pritisak. I nakon što se uspete pomokriti osećaj je izrazito bolan. No neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod upale bešike

500-1

Svaka peta žena svake godine dobije upalu mokraćne bešike, a svaka druga barem jedanput u životu. Infekciju izazivaju bakterije E. coli. U većini slučajeva bolest sama prolazi.

No lekaru se obratite ako simptomi cistitisa – odlazak na zahod svakih 10-ak minuta i vrlo bolno peckanje pri mokrenju – potraju duže od 36 sati nakon primene kućne terapije, ako primetite sekret ili krv u mokraći, bolove u leđima, drhtavicu ili povišenu temperaturu. Otiđite lekaru i ako se napadi cistitisa često ponavljaju te ako ste trudni.

No kako biste je se rešili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti ovaj neprijatni problem.

Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lekovi mogli bi to da spreče.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim dejstvom udruže, dobijamo moćni lek, koji utvrdi pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

RECEPT ZA Prirodni antibiotik

Pomešani u pravom omjeru, koren peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

 Potrebni sastojci:

250 g korena peršuna
250 g limuna sa korom

250 g meda (može kadulja)
2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Koren peršuna i limun sa korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu supenu kašiku.

Nakon što potrošite celu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo da bude.

Napomena:

Med bi bilo dobro nabaviti kod proverenog pčelara, limun bi svakako trebalo da bude domaći neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Koren peršuna je takođe potrebno dobro oprati.

ŠTA JOŠ možete učiniti za SVOJ MJEHUR I urinarni trakt?

Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lek upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete učiniti za svoj mehur. Osim što voda može pomoći da ‘isperemo’ bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati što izbaciti iz sebe. Uzimajte preporučenih osam čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces ‘čišćenja’ od bakterija.

Idite redovno na toalet

Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovnim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dve male kašike suvog peršuna i 250 ml vode. U prokuvanu vodu stavite peršun i pustite da odstoji 6-10 minuta.

Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za ‘čišćenje’ bešike. Osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

Zagrejte donji deo tela

Kod urinarne infekcije stomak nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem delu. Kako bi je olakšali može pomoći toplota koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

Pijte uvin čaj (ne u kombinaciji sa brusnicom)

Čaj od medvjetke (uvin čaj) najdelotvorniji je kad je mokraća lužnata, pa se ne sme uzimati istovremeno sa vitaminom C, brusnicom ili kiselim sokovima.

Pijte sok ili čaj od brusnica ako imate osetljiv želudac (ne u kombinaciji sa uvinim čajem)

List brusnice rabi se kao i medvjetke, a primereniji je onima osetljiva želuca. Sok brusnice korisna je prevencija, ali se ne uzima sa medvjetke. Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje prijanjanja bakterije E. coli na ćelije bešike i njenog daljeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Pijte čaj od belog luka koji uništava bakterije

Ogulite nekoliko češanja belog luka, dobro ih zgnječite i stavite u toplu vodu. Ostavite da odstoji pet minuta pa popijte. To deluje protiv bakterija.

Pijte napitak od soda bikarbone protiv osećaja peckanja

Kod prvih znakova infekcije 1/4 kašičice sode bikarbone otopite u 125 ml vode. Popijte dve čaše obične vode, a zatim i pripremljeni napitak.

Konzumirajte probiotike

Takođe, žene koje redovno jedu sir i jogurt ređe oboljevaju od infekcija zbog dobrih bakterija koje oni sadrže, pokazalo je finsko istraživanje. Na dan popijte 2-3 čaše jogurta ili acidobakterije ili uzimajte probiotike u tabletama, osobito dok pijete antibiotike.

SAVET PLUS:

Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu izazvati iritaciju stjenka bešike i ‘pomoći’ bakterijama da lakše uđu. Citrusi pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …