Home / ZDRAVLJE / Ovo je prirodni lek od samo 2 sastojka koji leči anemiju, glavobolju i čir na želucu..

Ovo je prirodni lek od samo 2 sastojka koji leči anemiju, glavobolju i čir na želucu..

Orah je biljka koja je već od davnina poznata po svojim lekovitim svojstvima te za njega možemo reći da je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog sveta. Plod oraha svojim izgledom podseća na mozak čoveka.

500

 

Naši stari verovali da orah poboljšava cirkulaciju i koncentraciju, što se pokazalo i istinitim. Danas na tržištu postoje razni lekovi koji se proizvode upravo iz lista oraha za lečenja dijareje i crevnih infekcija.

Orah u kombinaciji sa medom predstavlja izuzetan prirodni lek čija se lekovitost ne može uporediti niti sa najmoćnijim farmakološkim preparatima. Kombinacija meda i oraha našem organizmu obezbeđuje sve neophodne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljene hidrate te još mnogo toga, prenosi e-zena.com.

Prirodni lek za anemiju na bazi meda i oraha – Pripremiti smesu od pola kilograma meda i pola kilograma mlevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmešati te preparat uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Med i orah za lečenje visokog krvnog pritiska – Kod problema sa visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Prirodni lek kod problema sa glavoboljom – ne samo da je jako ukusna poslastica med u kombinaciji sa orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema sa glavoboljom i nesanicom.

Med i orasi pomažu kod čira na želucu – kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mleko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mlevenih oraha pomeša se sa vrelom vodom, dobro promućka i procedi. U mleko dodati 2 kašike meda i uzimati pola sata pre svakog jela 2-3 kašike.

 

Check Also

Rak je trebalo da ga ubije za svega nekoliko nedelja, ali zahvaljujući ovoj dijeti živ je već godinama..

Rob Muberi je uspeo da se izbori sa lošim prognozama lekara zbog raka od koga je bolovao, po kojima mu …