Home / ZDRAVLJE / OVO NISTE ZNALI: Prirodni lek za glavobolju, duplo bolji od aspirina!

OVO NISTE ZNALI: Prirodni lek za glavobolju, duplo bolji od aspirina!

zena- glavobolja

Glavobolja je najčešća bol modernog doba. Glavobolja može biti uzrokovana stresom, umorom ili telesnim preopterećenjem.

Neizdrživi pritisak u glavi mnogi pokušavaju rešiti aspirinom,  ali zaboravljaju da je aspirin sintetički proizvod i da može naštetiti vašem organizmu. Glavni sastojak aspirina je salicin koji smiruje bol, također ga možemo naći u velikoj količini u orašastim plodovima.

Šačica badema je prirodni aspirin, koji ima više učinka od aspirina, a nema nepoželjne reakcije i nimalo ne šteti organizmu. Glavobolja se obično javlja u stražnjem dijelu glave, što uzrokuje slabu koncentraciju, razdražljivost i umor.

Najčešći uzroci glavobolje su obično stres, napetost, grip, upala sinusa ili problemi sa probavom. Stručnjaci kažu da ovu neugodnu pojavu treba tretirati kao simptom, a ne kao bolest. Ako je glavobolja i dalje nepodnošljiva pokušajte opustiti vaše telo, meditirajte, tuširajte se, maksimalno se opustite i grickajte bademe. Ustanovili smo da dabademi mogu biti od velike koristi.

Šačica badema ili 10 do 12 komada dnevno ublažava i sprečava glavobolje, možete ih jesti sirove, ako ih jedete uz obrok svaki dan, glavobolje neće biti.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …