Home / ZDRAVLJE / OVO SU PETOMINUTNE VEŽBE ZA KOJIMA JE POLUDEO CEO SVET! (VIDEO)

OVO SU PETOMINUTNE VEŽBE ZA KOJIMA JE POLUDEO CEO SVET! (VIDEO)

Samo pet minuta dnevno dovešće vaše telo i duh u savršenu harmoniju!

vezbe

Tibetanska jutarnja gimnastika podmlađuje duh i telo i predstavlja pravo energetsko osveženje.

Stare četiri hiljade godina i danas sačuvane u izvornom obliku, toliko blagotvorne da još nemaju ozbiljnu konkurenciju, 5 poza ili 5 Tibetanaca su vežbe koje biste morali uvesti u svoj životni stil i ritam.
Ovo su petominutne vežbe

Ne samo da istežu, podižu energetski nivo, stimulišu žlezde sa unutrašnjim lučenjem i svih sedam čakri, već jačaju i imunitet i ni malo nisu zahtevne. Za početak će vam za celu seriju trebati samo TRI minuta, a kasnije od najviše 16.
# 1
Stanite uspravno sa rukama ispruženim sa strane. Prste držite zajedno, dlanovi su otvoreni i okrenuti na dole, stopala su u ravni ramena. Okrenite se za puni krug u smeru kretanja kazaljke na satu. Dok se okrećete duboko udišite i izdišite.

Jedan okret je jedno ponavljanje. Ukoliko osetite mučninu, a u početku hoćete, pošto završite sva okretanja, stanite sa ispruženim rukama i fokusirajte se na spojene palčeve dok ne prođe nelagodnost.
# 2
Lezite na leđa na ravnoj tvrdoj podlozi. Ispružite noge, ruke su uz telo sa dlanovima okrenutim ka podu. Udahnite kroz nos, dignite noge (malo preko 90 stepeni) i podignite glavu tako da se što više približite grudima. Lagano uz izdisaj spustite glavu i noge.
# 3

Kleknite ispravljenih stopala oslonjeni na prste. Neka kolena budu malo razmaknuta, a karlica u ravni sa leđima. Ruke položite na zadnjicu, a bradu spustite ka grudima. Uz udisaj izvijte glavu što dalje unazad. Zadržite na kratko dah i zatim se uz izdisaj vratite u početni položaj.
# 4

Sednite ispruženih nogu. Dlanove položite na podlogu u širini kukova, a karlica je uspravna, glava oborena na grudi. Udahnite, podignite kukove i savijte kolena, glavu spustite ka podu tako da formirate most. Na kratko se zadržite u tom položaju i zatim se uz izdisaj vratite u početni sedeći položaj.
# 5

Počnite ovu vežbu tako što pridržavate telo na ispruženim rukama, dlanovima i stopalima oslonjeni na pod. Glava vam je zabačena unazad. Ispruženih ruku i nogu, udišući podignite kukove, a glavu položite na grudi kako bi zauzeli položaj trougla. Uz izdisaj se vratite u početni položaj. Osim dlanova i stopala, za vreme izvođenja ove vežbe telo ne smete spuštati na tlo.

Pravilo koje treba slediti:

Najbolje je raditi vežbe ujutru, oko pola sata nakon ustajanja i pre doručka. Prvih sedam dana radite po tri ponavljanja svake poze. Zatim, druge nedelje 4, treće pet i sve tako dok ne dođete do broja 21. To je broj ponavljanja koje treba da poštujete dokle god radite Tibetance.

Pogledajte video:

Check Also

DOKTOR „ZAPALIO“ MREŽE: NEMA ŠANSE DA BUDETE ZDRAVI, POSIPAJTE SE PESKOM DA SE NAVIKNETE NA ZEMLJU (VIDEO)

Sve što izjavi sarajevski kardiovaskularni hirurg Emir Solaković, veoma brzo postane viralno na društvenim mrežama. …