Home / ZDRAVLJE / Ovo su promene na grudima koje nikako ne smete zapostaviti!

Ovo su promene na grudima koje nikako ne smete zapostaviti!

Mnoge žene zanemaruju važnost samopregleda grudi.

501

Kako bi vaše grudi bile zdrave, važno je brinuti o njima i pratiti eventualne promene. Neke znakove nikako ne biste trebali ignorisati, a otkrivamo vam na šta biste trebali posebno obratiti pažnju.

Grudvica na grudima

Mekana masa koja se pomera ispod vaše kože najverovatnije je cista ispunjena tečnošću. Ako je grudvica čvrsta, moguće je da je reč o benignim promenama, ali biste se svakako trebali posavetovati sa lekarom, piše cosmopolitan.rs.

Osip na bradavicama

Tragovi koji podsećaju na ugriz insekta, crvenilo ili osip, a koji ne prolaze ni posle nekoliko sedmica, mogu biti znak nekog oblika raka dojke.

Nabrana koža na grudima

Ako tkivo postane nabrano poput narandžine kože, to može biti znak začepljenja limfnih čvorova, što ukazuje na inflamatorni rak dojke.

Mladež ili ožiljak koji menja boju

Rak kože najčešće se javlja na nogama, ali i grudi mogu biti meta te bolesti. Obratite pažnju na asimetričnost, ivice mladeža koje su nepravilne, varijaciju boja i na to da li raste i širi se.

Pored redovnog samopregleda, obavezno posetite svog ginekologa da obavi i pregled vaših grudi kada odete na redovnu godišnju kontrolu.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …