Home / ZDRAVLJE / Parfemisani toaletni papir u boji OPASAN ZA ZDRAVLJE: Evo zašto ga ne biste trebali koristiti!

Parfemisani toaletni papir u boji OPASAN ZA ZDRAVLJE: Evo zašto ga ne biste trebali koristiti!

toalet-papirpixabay.com

Brojni proizvođači služe se raznim marketinškim trikovima kako bi vas uverili da je baš njihov proizvod idealan.

Izbor toaletnih papira u današnje vreme je velik, od običnih belih pa do mirisnih i u boji, a brojni proizvođači služe se raznim marketinškim trikovima kako bi vas uverili da je baš njihov idealan. Upravo bi miris i boja trebali biti glavni parametri o kojima biste trebali voditi računa prilikom kupovine toaletnog papira.

Još 1987. godine, američka Administracija za hranu i lekove zabranila je korišćenje određenih boja i mirisa u farmaceutskoj industriji. Nakon ispitivanja na životinjama, otkriveno je da određene boje i mirisi dovode do pojave tumora.

Dodavanje raznih veštačkih mirisa i boja ugrožava ljudsko zdravlje, a ovo su samo neke od posledica:

Infekcija mokraćnog kanala

Obojeni toalet papir može iziritirati vaginalno područje, a česta upotreba može biti uzrok infekcije mokraćnog kanala.

gljivične infekcije

Jedno od najčešćih pitanja ginekologa za ženu koja ima gljivičnu infekciju je koristi li obojeni, mirisni toaletni papir. Stručnjaci su potvrdili da postoji veza između gljivičnih infekcija i korišćenja obojenog papira.

Rak grlića materice

Obojeni toaletni papir ima uticaj na ženski reproduktivni sistem i njegova upotreba može povećava rizik za razvoj raka grlića materice.

rektalni problemi

Upotreba obojenog i parfumiranog toaletnog papira može izazvati upalu i svrab u području rektuma. Krvavi tragovi u stolici najčešći su znakovi raka debelog creva.

Čak i beli toaletni papir može biti opasan po zdravlje. Neki proizvođači izbjeljuju papir hlorom koji ispušta opasne toksine koji mogu izazvati brojne zdravstvene probleme. Stoga prilikom sledeće kupovine uvek čitajte sastojke navedene na ambalaži.

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …