Home / ZDRAVLJE / Planirate da se večeras napijete? Dobro proučite ove NARODNE LEKOVE PROTIV MAMURLUKA, trebaće vam sutra!

Planirate da se večeras napijete? Dobro proučite ove NARODNE LEKOVE PROTIV MAMURLUKA, trebaće vam sutra!

bol-glava

Posle svake pijane noći sigurno kažete sebi „neću više nikada da pijem”, a na ovo obećanje zaboravite posle nekoliko dana.

Kako ne biste žalili što ste se opustili na dočeku i popili neku čašu (ili flašu) više, donosimo vam nekoliko sigurnih načina kako da pobedite mamurluk i budete kao novi.

TUŠIRANJE

Čim ustanete, pravac pod tuš. Tuširanje toplom vodom pomaže da se izbace nagomilani toksini iz tela, a preporučuje se da mlaz vode usmerite na vrat. Nakon toga, obrišite se peškirom ali žustrije, jer će na taj način krv brže i bolje prostrujati kroz telo.

PUNO VODE

Uvek bolje rešenje od energetskih napitaka posle mamurluka je voda. Glavni uzrok mamurluka je dehidratacija, zato je dobro da pijete vodu u što većim količinama. Iako je sada kasno za to, znajte da kada sledeći put budete konzumirali alkohol, obavezno pijte i vodu, a pre spavanja popijte još 2-3 čaše.

DORUČAK OBAVEZAN

Čim se probudite osećate mučninu i nagon ka povraćanju, koji će nestati čim želudac bude počeo normalno da radi. Jutro započnite keksom, tostom, krekerom ili vrućom supom iz kesice koji će stabilizovati nivo šećera u krvi.

ASPIRIN

On se preporučuje za otklanjanje glavobolje izazvane mamurlukom.

Znate da kombinacija alkohola i lekova može da bude opasna, ali zato možete da popijete aspirin pre nego što legnete kako biste sprečili mučno jutro.

Stručnjaci, međutim, upozoravaju da uzimanje leka pre spavanja može da bude besmisleno jer će dejstvo proći pre buđenja, zato je najbolje uzeti aspirin nakon doručka.

BANANE

I milkšejk od banane je dobar način da izlečite mamurluk. Zasladite ga medom i popijte ujutru. Banana i mleko smiruju želudac, a sa medom obnavljaju nivo šećera u krvi. Banane su takođe bogate magnezijum i kalijumom, koje gubite tokom opijanja.

CEĐENA POMORANDŽA ILI ĐUS

Ispijanje alkohola smanjuje nivo šećera u krvi, pa nakon doručka obavezno popijte čašu sveže ceđene pomorandže ili đusa, kako biste organizmu dali dovoljno prirodnog šećera.

ĐUMBIR

On ublažava glavobolju, mučninu i smiruje želudac. Napravite čaj od đumbira koji će vam sigurno pomoći ovog jutra.

SAN

Na kraju, sigurni recept za mamurluk je san. Današnji dan provedite spavajući, jer mamurluk obično nestaje nakon 24 sata.

(Agencije)

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO KADA ĆE KRAJ KORONA LUDILU I DA LI ĆE VAKCINA BITI OBAVEZNA

U Srbiji će epidemija koronavirusa morati da se završi do kraja januara 2021. godine. Biološki …