Home / ZDRAVLJE / Pojavio se GMO krompir! Evo kako ga prepoznati!

Pojavio se GMO krompir! Evo kako ga prepoznati!

krompir-gmo
Proizvođači tvrde da će GMO krompir proizvoditi manje kancerogenih materija prilikom prženja.

Godinama se već priča o razvoju GMO krompira. Za taj projekat nedavno je dato zeleno svetlo od strane USDA – (Ministarstvo poloprivrede SAD-a). Kako piše Real Farmaci, ovaj narašireniji poljoprivredni proizvod, nakon genetske modifikacije proizvoditi će manje kancerogenih materija prilikom prženja.

Simplot, kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom najnovije „delicije“ iz GMO kuhinje, ubrzo će plasirati svoj proizvod širom trgovina u SAD-u.

S obzirom na opasnosti koje GMO hrana stvara, dobro je znati kako je prepoznati.

Dakle, GMO krompir će navodno proizvoditi 75 posto manje kancerogenih materija koje se stvaraju prilikom prženja krompira i biće „otporni“ na smeđe mrlje koje se pojavljuju ako očišćeni krompir duže stoji na vazduhu. Imaće manje „modrica“ po sebi i bit će duže svež.

Kompanija Simplot, naravno, tvrdi da je proizvod zdrav.
„Ovo odobrenje dolazi nakon decenije naučnog istraživanja i razvoja, ispitivanja zdravstvene bezbednosti i mišljenja na poljima“, kazali su iz kompanije.

Iako zvuči obećavajuće, ne zaboravimo da je tako zvučao i GMO kukuruz, a za koji su brojna alternativna istraživanja pokazala kako je štetan za zdravlje te da uzrokuje rak.

 

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …