Home / ZDRAVLJE / Postanite AUTISTIČNA OSOBA osoba na 24h: Pogledajte kako svet izgleda iz njihovog ugla (VIDEO)

Postanite AUTISTIČNA OSOBA osoba na 24h: Pogledajte kako svet izgleda iz njihovog ugla (VIDEO)

Ne možete razumeti nečiji život sve dok “ne hodate u njegovim cipelama”. Osobe sa autizmom stvari oko sebe vide potpuno drugačijim očima od svih ostalih. Zato je autistična devojka po imenu Karli odlučila da vam pokaže kako ona vidi vas

zena- autizam

Sedamnaestogodišnja Karli Flajšmen od detinjstva pati od autizma, ali je ona jedna vrlo neobična devojka, za nekog ko boluje od ovog razvojnog poremećaja mozga.

Osobe s autizmom obično teško komuniciraju sa svojom okolinom, bilo neverbalno bilo rečima. No, Karli je nešto drugačija. Kad je imala dve godine, njoj su dijagnostikovani autizam, oralno-motorna apraksija i kognitivne tegobe.

Međutim, ona je uporno radila na sebi i pomoću terapija je značajno napredovala. Karli je naučila da sriče slova, a vremenom je našla način da njen unutrašnji glas izađe napolje u svet.

Iako se još uvek bori sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem i izazovima u svakodnevnoj komunikaciji, danas Karli ume da kuca na kompjuteru jednim prstom i trudi se da drugima pokaže o čemu razmišlja, kako doživljava svet oko sebe, ali i da im prenese snažnu poruku.

Ona je dokaz da se ljudima se ne može suditi prema izgledu, jer njen IQ prelazi 120, a ona je jedna vrlo strastvena i duhovita mlada dama. Uz pomoć svog oca napisala je knjigu “Carli’s Voice” koja pruža jedinstven uvid u svet autizma.

Pogledajte ovaj video i saznajte kako Karli gleda na svet:

Ako želite još bolje da se upoznate s autizmom, posetite Karlin interaktivni sajt “Carly’s Café” gde pomeranjem miša možete da posmatrate svet iz perspektive osoba koje žive sa ovim poremećajem.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Carly’s Café)

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …