Home / ZDRAVLJE / Prekomernom konzumacijom ove namirnice GUBITE pamćenje

Prekomernom konzumacijom ove namirnice GUBITE pamćenje

sardineTokom konzerviranja tunjevine živa koja se nalazi u njoj ne može nestati, ali ljudska podložnost njenim negativnim svojstvima zavisi od karakteristika svakog pojedinca koji je konzumira.

Američki nutricionisti nedavno su ispitivali ispravnost tunjevine u konzervama i odgovorili na pitanje koliko je dobro to što se ona nalazi na našoj svakodnevnom meniju. Tuna je bogata prekomernim količinama žive i teških metala.

Naime, tuna je migraciona riba koja prepliva velike udaljenosti, a na tom putu prisvoji teške metale i štetne materije koje zagađuju more.

Tokom konzerviranja tunjevine živa koja se nalazi u njoj ne može nestati, ali ljudska podložnost njenim negativnim svojstvima zavisi od karakteristika svakog pojedinca koji je konzumira.

Faktori koji doprinose reakciji na tunjevinu su broj kilograma, stanje imuniteta i genetske bolesti ljubitelja tunjevine.

Istraživanje pokazuje da se u 100 g konzervirane tunjevine može naći od 10 do 45 mg žive, dok će ista količina u svežem komadu ove ribe biti dvostruko veća.

Kako biste izbegli posledice kao što su problemi sa probavnim sistemom, malaksalost i gubitak pamćenja, nutricionisti savetuju da tunjevinu jedete  umereno.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …