Home / ZDRAVLJE / Prirodni instant- lek: Pomešati kafu i limun i zaustavite probavne tegobe i mučnine..

Prirodni instant- lek: Pomešati kafu i limun i zaustavite probavne tegobe i mučnine..

limunpixabay.com

Pomešajte kašikom ta dva sastojka dok ne dobijete kašastu smesu. Pojedite je. Ukus je prilično gorak i kiseo, no može se izdržati. Iskustva onih koji su probali mahom su pozitivna. Vredi pokušati.

Dijareja, odnosno proliv, česta je zdravstvena tegoba, posebno leti. S obzirom na to da joj je najčešći uzročnik virus, ne smijete piti antibiotike jer mogu samo pojačati tegobe podstaknute bakterijama. Mnogi se ljudi usled probavnih tegoba izgladnjuju kako bi privremeno umirili varenje, no stručnjaci to ne preporučuju.

Potrebno je jesti kako telo ne bi previše oslabilo, a preporučuje se dvopek, tost, banane, pirinač, slani štapići ili slično. U svakom slučaju, treba izbegavati premasnu i preslatku hranu. Alkoholna pića treba izbegavati u širokom luku, a kao lekovi može poslužiti sledeće:

– Aktivni ugalj koji na sebe veže nečistoće i izlučuje se Neprobavljeni
– Probiotik, acidofil
– Liofilizovanog mlečno-kisele bakterije (ima ih u nekim lekovima dostupnim u apotekama) koje nadoknađuju izgubljene tzv. dobre bakterije

Ono što verovatno imate pri ruci 2 su sastojka ovog starog recepta koji vrlo brzo smiruje želudac i zaustavlja probavne tegobe. Sve što vam treba je:

– 3 kašičice mlevene kafe
– Dve supene kašike isceđena limuna

Pomešajte kašikom ta dva sastojka dok ne dobijete kašastu smesu. Pojedite je. Ukus je prilično gorak i  kiseo, no može se izdržati. Iskustva onih koji su probali mahom su pozitivna. Vredi pokušati.

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …