Home / ZDRAVLJE / REKLI SU VAM DA JE NEMOGUĆE I LAGALI: Ovaj dečak u potpunosti je ozdravio od autizma! (VIDEO)

REKLI SU VAM DA JE NEMOGUĆE I LAGALI: Ovaj dečak u potpunosti je ozdravio od autizma! (VIDEO)

5004Iako mu je dijagnostikovan autizam, sada je sasvim zdrav dečak!

Autizam je, mnogi će reći bolest novoga doba koja rapidno raste poslednjih nekoliko godina. Nedavno su u javnost iscurile informacije zviždača iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koje dokazuju da vakcina uzrokuje autizam. I zaista s porastom broja cjepljenih raste i bolest autizma u neverovatnim razmerama.

Uopšteno, kod dece u SAD-u na 100 dece registrovano je jedno dete s autizmom. U Kaliforniji jedno dete od njih 150 ima autizam – samo u periodu 2001/2002. zabeležen je porast autizma za 54 posto. No, u nekim oblastima stopa autizma je još veća, na svakih 50 dece dolazi jedno autistično dete! S godinama taj broj rapidno raste, pa sada u svetu brojimo milione autističnih osoba.

Roditeljima sa autističnom decom rečeno je kako se simptomi ove bolesti mogu ublažiti no ne i u potpunosti izlečiti. No jedan dječak svetu je pokazao da to baš i nije istina. Njegovi roditelji uneli su samo malo promene u ishranu dečaka i on je u potpunosti ozdravio od dijagnostikovane mu bolesti.

Nedavno, se pojavila studija koja pokazuje da se promenama u ishrani, autizam može poboljšati i deca kojima je dijagonosticiran autizam mogu biti u mogućnosti da se ponovo vratiti „normalnom“ životu.

Itan Fok – dečak koji je imao autizam

Lekari nisu prepoznali da su njegovo odbijanje spavanja i digestivni problemi bili povezani sa ishranom. Srećom, njegovi roditelji su tražili alternativne načine lečenja i konačno, nakon godina utrošenog truda otkrili su nešto vrlo važno za dečakov oporavak. Prepoznali su duboku povezanost između autizma i ishrane. Otkrili su da se riješenje nalazi u ishrani bez glutena i kazeina (mlečnih proizvoda), te se već kroz nekoliko dana Ethan počeo osećati bolje.

Tokom godina, započeli su sa upotrebom vitamina i organskog povrća i videlo se dramatično poboljšanje u društvenim, kognitivnim i funkcionalnim sposobnostima.
Korist od ovakve ishrane zasniva se na teoriji da deca sa autizmom mogu imati alergiju ili visoku osetljivost na namirnice koje sadrže gluten ili kazein, a te vrste alergija najčešće su nuspojave raznih vakcine.

Deca sa autizmom, prema teoriji, vare peptide i proteine u namirnicama koje sadrže gluten i kazein drugačije od drugih ljudi i ova razlika može pogoršati simptome.

Tri godine kasnije, nastavili su sa ishranom bez glutena i kazeina, uključujući vitamine te izlečili Ethanov gastrointestinalni sistem. Ozdravio je na ishrani od zdravih proteina, organskog povrća i voća, pirinča i i krumpira. Više ne pokazuje ikakve znakove autizma. Iznad svega, zdrav je, sretan i zabavan dječak.

Pogledajte video:

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIO: LEK ZA KORONU POSTOJI, MI GA VEĆ KORISTIMO

Da li bi lekovi protiv gorušice mogli da pomognu u lečenju korona virusa? Tom se …