Home / ZDRAVLJE / REŠITE SE MLADEŽA: Ovi prirodni sastojci uspešno skidaju ružne crne izrasline!

REŠITE SE MLADEŽA: Ovi prirodni sastojci uspešno skidaju ružne crne izrasline!

Mladeži, crne ili braon tačke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko mladeža će se pojaviti na vašem telu i kakvi će oni biti utiče genetika, hormoni i izlaganje sunčevim zracima. Svaku promenu na koži, a pogotovo na mladežima, valjalo bi reći lekaru.

mladez

Postoje prirodni preparati koji mogu uticati na mladeže. Pre bilo kakve primene na sebi, važno je poznavati svoje mladeže. Znati koliko ih otprilike imate, kojeg su oblika, menjaju li boju, veličinu i slično.

Sve veće promene dobro je saopštiti dermatologu ili lekaru opšte prakse, kako bi otklonili mogućnost da su te promene karcinogenog karaktera. Evo prirodnih supstanci koje utiču na mladeže:

1. Beli luk

Najefikasniji je lek za mladeže jer sadrži enzime koji razbijaju stanice odgovorne za stvaranje pigmenata. Ujedno, beli luk posvjetljuje kožu. Sve što treba da učini jeste zdrobiti komadić belog luka, staviti ga na mladež i zalepiti flasterom.
Neka ostane tako preko noći. Nekoliko dana ponavljajte ovaj postupak, pa će mladež sam otpasti. Navodno, za samo pet dana.

2. Jabukovo sirće

Često ga se koristilo baš za uklanjanje neželjenih mladeža. Sirćetna kiselina ga isušuje, pa on lakše otpadne sa površine kože. Umočite vaticu u sirće i stavite je na mladež. Zalepite flasterom i ostavite preko noći. Postupak ponavljajte narednih 10 dana i mladež će otpasti.
U prvih nekoliko dana, mladež će izgledati gore no što je bio pre primene ovog domaćeg leka, ali treba ga ostaviti da se osuši pa će otpasti. Ostane li vam ožiljak, primenite kokosovo ulje.

3. Ricinusovo ulje

Ono uspešno uklanja bradavice i mladeže, tako što ih postepeno otapa. Ova metoda neće ostaviti ožiljke, ali zahteva dosta vremena jer ricinusovo ulje uklanja mladeže, sloj po sloj. Uzmite kašičicu sode bikarbone i dodajte malo ricinusovog ulja. Možete umešati i zdrobljeni aspirin.
Nežno umasirajte tu pastu na mladež. Ostavite da se osuši. To ponavljajte dva puta dnevno, ceo mesec. Ukoliko nemate u kući sodu bikarbonu, samo nanosite ricinusovo ulje.

4. Ulje lana

Ovo je ulje jako dobro za uklanjanje mladeža koji su podignuti od kože. Ono smekša madež i olabavi njegove ivice, pa se lako mogu ukloniti. Od semenki lana, meda i ulja lana napravite smesu. Nanesite na mladež i ostavite da deluje najmanje sat vremena.
Mažite najmanje tri puta dnevno, nekoliko nedelja, dok ne otpadne.

5. Sok od ananasa

Sveži sok od ananasa dobar je ukoliko želite posvjetliti mladež, pa ga tako učiniti manje uočljivim. Namočite vaticu u sok od ananasa. Ostavite na mladežu, dok se sok ne upije.

Za najbolje rezultate, koristite sveže iscjeđeni sok, a možete sokove gotovo svim citrusa.

Check Also

DR VLADIMIR ZELENKO: CINK JE METAK KOJI UBIJA KORONU, IVERMEKTIN MU OTVARA ĆELIJU!

Potrebne su vam i supstance koje omogućavaju cinku da uđe u ćeliju – hidroksihlorokin, ivermektin …