Home / ZDRAVLJE / REVOLUCIONARNI POSTUPAK: KAKO NAPRAVITI ALKALNU VODU I OSLOBODITI SE TOKSINA I SPREČITI RAK

REVOLUCIONARNI POSTUPAK: KAKO NAPRAVITI ALKALNU VODU I OSLOBODITI SE TOKSINA I SPREČITI RAK

Da li pijete flaširanu vodu kada ste žedni? Zgrabiti i popiti flaširanu vodu je lako ali hemikalije koje unosite u vaše telo nisu šala.

voda- čaša

Svakome je potrebna voda da bi hidrirao svoje telo i držao ga u funkciji. Naša tela se sastoje 70-80 odsto vode, dakle voda nam je potrebna da bi preživeli. Do flaširane vode za piće je lako doći jer su uvek na dohvat ruke čak iako ste u pokretu ili pijuckate na putu do posla.

Ali, hemikalije, koje se nalaze u flaširanoj vodi čak i voda iz česme može biti štetna za zdravlje.

Ako pijete alkalnu vodu, ona će vam pružiti visoku hidrataciju ali i druge zdravstvene prednosti. Druge zdravstvene prednosti uključuju:

1. Antioksidantna svojstva: Alkalna voda je antioksidans koji se može suprotstaviti slobodnim radikalima koji mogu da izazovu prevremeno starenje i druge loše uslove. Takođe se veruje da ako pijete alkalnu vodu možete da sprečite rak.

2. Karakteristike čišćenja: Alkalna voda takođe čisti organe u telu, konkretno debelo crevo. Kada se debelo crevo napuni toksinima, oni postaju otrovni za telo a alkalna voda čisti te toksine iz tela. Održavati debelo crevo čistim i bez toksina će vam pomoći da smanjite šanse za dobijanje stomačnih virusa gripa, prehlade i drugih zajedničkih bolesti.

3. Fizički izgled: Alkalna voda podmlađuje kožu i drži je hidrirana. Ona pomaže tkivima u koži i doprinosi elastičnosti kože. Konzumiranje alkalne vode takođe pomaže vam da izgubite težinu, jer alkalna voda pomaže telu da razbije masne kiseline u organizmu.

Dakle, piti alkalnu vodu ima svoje prednosti, ali kada je kupujete može biti prilično skupa. Umesto kupovine alkalne vode, možete da je napravite i sami. Pokušajte da koristite ovaj recept kako bi dobili vašu alkalnu vodu.

Sastojci:

Puna posuda filtrirane vode

Dva organska limuna

Dve kašike ružičaste Himalaja soli

Upustvo:

Popunite posudu sa filtriranom vodom

Isecite limun na četvrtine i dodajte ih u bokal (uverite se da ih niste stisnuli)

Dodajte so

Neka smeša odstojii jednu noć na sobnoj temperaturi

Vaš alkalna voda je spremna da se pije! Uživajte!

Check Also

TU JE U VAŠOJ KUĆI NA MNOGIM MESTIMA- UPOTREBLJAVATE GA A NE ZNATE DA JE SMRTONOSAN

Zahvaljujući kontinuiranim istraživanjima neprestano usvajamo nova znanja o opasnostima po zdravlje koje vrebaju u našem …