Home / ZDRAVLJE / SMETAJU VAM DOSADNE MUHE? Evo čime ih odbiti od svoje kuće!

SMETAJU VAM DOSADNE MUHE? Evo čime ih odbiti od svoje kuće!

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasnika ne morate kupovati veštačka sredstva neugodna mirisa već ih se možete rešiti uz pomoć prirode.

500

Muve mrze mediteransko bilje zato uz pomoć zdravih i mirisnih biljaka osvežite prostor i rešite se napasnika.

Lavanda

Pomešajte nekoliko grančica ruzmarina te nekoliko suvih listova lovora. Razmrvite ih i stavite u ukrasne karlice.

Karlice stavite u kuhinju pored kante za smeće, u dnevni boravak ili gdje god vam se sakupljaju muve. Ovo bilje ima intenzivan miris koji vi nećete jako osetiti, a koji osvežava prostor i tera muve.

Menta

Pomešajte šoljicu vode i 25 kapi eteričnog ulja mente. Mešavinu ulijte u bočicu sa raspršivačem te pošpricajte prostoriju kad god se setite.

Menta, odnosno metvica ima vrlo nježan i ugodan miris koji deluje pozitivno na disajne puteve, a koji dosadne muve nikako ne vole.

Lavanda

Oko kuće, na prozor ili na balkon u vaze zasadite nekoliko biljaka lavande. Lavanda se vrlo lako održava, ima prijatan miris, prekrasan je ukras, a što je najvažnije vrlo uspješno tera muve, komarce i ostale dosadne insekte.

Lavandu možete upotrebiti i kao mentu, a sve što vam je potrebno je malo vode i nekoliko kapi eteričnog ulja ove lekovite biljke.

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO KAKO POBEDITI VIRUSE: NAJJAČE SREDSTVO ZA JAČANJE IMUNITETA JE BESPLATNO!

Doktor Branimir Nestorović, specijalista je pedijatrije sa subspecijalizacijom iz pulmologije i alergologije otkriva tajne alterantivne …