Home / ZDRAVLJE / Srpski doktor otkriva pravu istinu o zdravoj hrani, čudotvornim lekovima protiv raka i prevarama kojima mnogi varaju bolesne..

Srpski doktor otkriva pravu istinu o zdravoj hrani, čudotvornim lekovima protiv raka i prevarama kojima mnogi varaju bolesne..

Kada je zdravlje u pitanju, mnogo toga je još uvek misterija, a još više stvari nam deluje kao da su plodovi neke zavere bilo da se radi o bolestima ili lekovima.

Doktor Zoran Vujčić, redovni profesor na Hemijskom fakultetu u Beogradu pokrenuo je blog kako bi razbio mitove o lekovitim preparatima, epohalnim otkrićima i zdravoj hrani. U svom blogu je napisao da je počeo da se bavi ovim kada je čuo za konjski šampon i način na koji se on lažno promoviše kupcima.

– Ideja je nastala postepeno. Tako se rodila ideja o blogu, a Facebook je još efektniji u pravoj borbi protiv raznih pokvarenjaka koji prodaju B17, petrolej, sumnjive kapsule svega i svačega protiv raka, šećerne bolesti i drugih zdravstvenih problema, rekao je doktor Vujčić.

Kada je u pitanju ishrana, rekao je da je crveno meso štetno kada je jedina hrana, a ključ problema leži u preterivanju. Mesne prerađevine su industrijska hrana, puna aditiva, nepotrebnih dodataka, palmine masti, stabilizatora mase, ugušćivača, veštačkih boja i slično.

– Sigurno ste čuli za vic kako je nastala pašteta. Kada je jedan kasapin rekao „Pa šteta da se baci to u đubre, bolje da ga neko pojede“. Nije sve kancerogeno, ali neke supstance jesu, dodao je.

Kada je reč o raku, on ističe da je to bolest sa mnogo lica i mnogo načina nastajanja, od hemijskih agenasa i aditiva, do posebnih sastojaka u hrani. Istakao je da ne treba slušati sve što se čuje na Facebook-u jer neki lekari navode različite metode održavanja pH vrednosti tela svesno obmanjujući pacijente.

-Promovišu brojne preparate i borce protiv raka u medijima kao što su B17, soda bikarona, petrolej, ulje od konoplje, pečurke i slično. Ali sve su to samo priče. Kod suplemenata je situacija takva da njih treba da prepiše lekar. Vitamin D i karoteni mogu da budu izazivači raka ako se unose na sopstvenu procenu da vam organizam zahteva vitamine. Ne zaboravite da se do pre jednog veka nije ni znalo za njih, a sada kao da se nekome stvorilo šesto čulo pa znaju kada im organizam nešto traži, rekao je doktor i dodao da je čak i priča o većem unošenju vitamina C kako bi se sprečila prehlada zapravo izmišljotina.

Pržena hrana jeste štetna i kaloričnija, ali povremeno uzimanje pržene hrane nikoga nije ubilo. Kada je u pitanju upotreba ulja, tvrdi da treba obratiti pažnju na način proizvodnje ulja i menjati s vremena na vreme ulje koje se koristi. Istakao je da je kokosovo ulje najopasnije, ali da se ono prodaje kao eliksir mladosti, dok maslinovo ulje ne treba koristiti za prženje i pečenje.

– Ima onih koji za sve krive farmaceutsku industriju govoreći da se radi o nekoj vrsti farmakomafije, ali svetom upravljaju političari ne farmaceuti. Ako je nešto trulo u sistemu ne treba tražiti krivca na farmaceutskom fakultetu. Predlažem vakcinaciju, obavezno i po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, a za nevakcinaciju u zatvor. Za pravo na samoodlučivanje da li vakcinisati decu ili ne nisam nikako. Vakcine su daleko bezbednije od roditelja koji puše u stanu u kome je i dete. Ako ne verujemo u nauku onda je vreme da se goli i bosi vratimo u pećine, rekao je doktor Vujčić.

On predlaže kao rešenje za probleme umerenost, raznovrsnost i fizičku aktivnost, a kao najveći oblik zagađenja navodi ono duševno i siromaštvo jer u bogatim državama i društvo je zdravije, piše a1info.net.

Otkrio je da kada je konzumiranje voća u pitanju ne treba praviti sokove u skupim sokovnicima, već da sokovnik koji odvaja sok i pulpu može mnogo zdravije da odradi posao od skupog sokovnika. Što se tiče kombinovanja proizvoda, otkrio je da je to kiselo-bazno stanje organizma smišljeno kao opijum za pomodare. Naglasio je da j eu životu sve hemija, i ljubav i mržnja i rađanje i smrt i da je to prosto kruženje elemenata u prirodi.

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …