Home / ZDRAVLJE / TAČKA SREĆE NA NAŠEM TELU: Neutralizira negativnu energiju i ojačava imunološki sistem!

TAČKA SREĆE NA NAŠEM TELU: Neutralizira negativnu energiju i ojačava imunološki sistem!

Postoji u našem telu organ o kojem se vrlo malo priča, ali koji s pravom možemo zvati „tačkom sreće“. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je grudna žlezda ili timus.

500-1

Tačka sreće na našem telu: Neutralizira negativnu energiju i ojačava imuni sistem!

Timus ili grudna žlezda (lat. Thimus) je organ smešten u prednjem, gornjem delu grudnog koša odnosno medijastinuma. Timus je središnji organ imunog sistema. Kod novorođenčeta i dece je dobro razvijen, dok posle puberteta dolazi do njegove involucije i pretvaranja u masno telo, piše Atma.

Ključeve imunosti u čoveka drži timus. Ta žlezda ima važnu ulogu u razvoju za telo najvažnijih odbrambenih zrnaca T limfocita i ukupne imunosti, a ujedno je ona ta koja u telu najpre počne stariti.

Stručnjaci sa područja biologije i imunobiologije trenutno razvijaju metode za, najblaže rečeno, oporavak funkcije grudne žlezde uz pomoć matičnih ćelija. Nakon uočavanja nedovoljne uspešnosti antibiotika i vakcine kod imuniteta, trenutno nauku polaže ogromne nade u produžetak i kvalitet života kojeg obećava uspešnost ovog istraživanja timusa!

Kako pronaći tačku gde je timus

500-1

Treba samo staviti 2 sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem delu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mesto timusa.

Timus nazivaju i „tačkom sreće“. Ova žlezda pomaže u neutralisanju negativne energije, jačanju imunog sistema i celokupnog zdravlja.

Kako aktivirati „tačku sreće“:

Blago lupkanje, dodirivanje i lagana masaža ove tačke su vrlo su efikasne metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na viši nivo.

Ova žlezda održava energiju našeg tela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu dešava disbalans, baš ta žlezda može pomoći. Ona je most između mozga i tela. Za vreme stresa žlezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulisati prsnu žlezdu (timus) možete i šakom (samo blago lupkati, ne udarati se jako u prsa). Možete je lupkati ili nežno dirati prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

Saznaćete kada se vaša „tačka sreće» aktivirala «- imaćete osećaj da vam prolaze trnci po telu i imaćete osećaj radosti i sreće. Može proći određeno vreme dok ne osetite nešto. Radite ovakvu vežbu svaki dan i sigurno ćete doživeti njenu efikasnost.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bićete u mogućnosti povratiti svoju životnu ravnotežu.

 

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …