Home / ZDRAVLJE / Upala sinusa, zubobolja i otečene noge su prošlost uz pomoć ovih domaćih recepata..

Upala sinusa, zubobolja i otečene noge su prošlost uz pomoć ovih domaćih recepata..

So je važan začin zbog svih svojih delotvornih dejstva, od sada ga pored kuhinjske namene, možete koristiti i u medicinske svrhe. Mi vam predstavljamo kako se možete rešiti mnogih zdravstvenih problema uz blagodeti ovog začina.

500

1) ALERGIJE I zapalenja SINUSA

Osobe koje imaju problema sa hroničnim sinuzitis ili imaju prolećne alergije trebali slepo da se drže ovog čudotvornog rast od soli koji će im pomoću u otklanjaju tegoba zapušenosti nosa jer je so idealno rešenje za zapaljenu sluzokožu. Za tri decilitra prokuvale vode sipajte malu kašičicu soli. Kada se tečnost ohladi, špricem ispirajte nozdrve dva puta dnevno. U početku će vam biti malo nelagodan osećaj, ali nakon par dana ćete se navići kada budete osetili poboljšanje.

2) BOL U GRLU

Svi znamo koliko bol u grlu može da bude iritantna i uporna, kako biste umanjili bol u grlu napravite tečnost kojom ćete nekoliko puta dnevno ispirati grlo. U dva decilitra vode sipajte jednu kašičicu soli i mešajte dok se so ne rastvori.

3) OSETLJIVE DESNI KOJE KRVARE

Mnogi imaju problema sa osetljivim desnima koji najčešće prokrvare, što kasnije može dovesti do ozbiljnog oštećenja ili u najgorem slučaju paradentoze. kao preventivu napravite rastvor kojim ćete prilikom svakog pranja zuba ispirati usta. Jednu kašičicu soli rastvorite u jedan decilitar vode. Ovim rastvorom samo isperite usta i nakon toga ispljunite.

500

 4) otečeno NOGE

Bol i otok u nogama je postala skoro svačija svakodnevica. Kako biste se nakon napornog dana na poslu rešili ove neprijatne posledice dugog stajanja idealno bi bilo da pripremite kupku za stopala. U toplu vodu sipajte 4 kašike soli i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa, lavande ili nane.

5) ZUBOBOLJA

Zubobolja ume da bude uporna, kako biste na prirodan način ublažili bol potrebno je da usta ispirate rastvorom napravljenog od jedne decilitra tople vode, dodajte dve kašike sirćeta i jednu kašičicu soli. Imajte na umu da je ovo samo privremeno rešenje pre nego što posetite stomatologa.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …