Home / ZDRAVLJE / UTIČE NA MNOGE BOLESTI: Evo kako da rešite problem slabe cirkulacije za samo 20 minuta!

UTIČE NA MNOGE BOLESTI: Evo kako da rešite problem slabe cirkulacije za samo 20 minuta!

Loša cirkulacija i visok pritisak su česti zdravstveni problemi koji utiču na mnoge ljude širom sveta.
ruke- sake
Kako zdravstveni stručnjaci potvrđuju, postoji veliki broj vežbi koje mogu učiniti čuda za vašu cirkulaciju i tonus mišića u isto vreme.

Druga odlična stvar je da vežbanje zahteva samo oko 15-20 minuta.

Istezanje

Ovo je prva stvar koju treba da uradite ujutru, pre nego što ustanete iz kreveta. Pošto traje samo nekoliko minuta, ovo bi trebao da bude vaš jutarnji ritual.

 

Vežba za stopala

Stanite stopalima na tlo. Prebacujući svoju težinu na prste, podignite pete i ostanite u tom položaju 2-3 sekunde. Uverite se da vaši listovi zategnuti. Ponovite vežbu najmanje 10 puta.

Vežba za vrat

Ovo je sjajna vežba za vrat. Jednostavno okrenite glavu na levo, a zatim na desno, brojeći do 10. Zatim, spuštajte glavu dole, dok brada ne dodirne grudi.

Nemojte se iznenaditi ako čujete pucketanje u vratu jer je to normalana pojava i samo ukazuje na to da radite vežbu kako treba.

Sklekovi

Ujutru uradite set od 10 sklekova. Ova rutina će vam pružiti dovoljno energije za ceo dan.

Vežba za stopala

Prilikom izvođenja ove vežbe, sedite na pod ispruženih nogu. Stopala pomerajte gore-dole, tako da se prsti približavaju i udaljavaju od vas, pri čemu pete ostaju na podu. Vežbu možete primeniti na jednu, pa tek onda na drugu nogu, a nakon toga ponovite vežbu angažujući oba stopala istovremeno.

Pomeranje stopala u smeru kazaljke na satu

Sedeći na stolici pomerajte stopala u smeru kazaljke na satu. Uradite 10 puta. Tako nećete samo poboljšati cirkulaciju krvi, već i gipkost vaših nogu.

Vežba za ruke

Ova vežba nije korisna samo za poboljšanje cirkulacije krvi, već sprečava i grčeve. Ispružite najpre ruku, a onda i prste.

Stisnite pesnicu i držite tako nekoliko sekundi. Zatim opustite zglobove i pomerajte ruku kružnim pokretima iz ramena u trajanju od jedan minut. Promenite ruku.

Hodanje

Ovo je najkorisnija vežba za cirkulaciju krvi. Ona zateže i opušta mišiće nogu i poboljšava protok krvi kroz telo. Osim toga, smanjuje krvni pritisak. Kratka šetnja 2-3 puta nedeljno najbolja je za početak.

Plivanje

Ova vežba je izuzetno efikasna, jer angažuje sve mišiće tela. Osim toga, poboljšava snabdevanje srca i pluća kiseonikom. Veoma je korisna za bolove u mišićima i zglobovima i pogodna je za ljude svih uzrasta.

Joga

Joga obuhvata odlične tehnike disanja koje će poboljšati koncentraciju kiseonika u krvi, kao i protok krvi kroz mišiće.

Biciklizam i ples

Biciklizam je najbolja vežba za poboljšanje protoka krvi u donjem delu tela. Ples je takođe veoma efikasan za poboljšanje cirkulacije krvi.

(Webtribune.rs)

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …