Home / ZDRAVLJE / Vitaminske bombe za imunitet za decu i odrasle..(RECEPT)

Vitaminske bombe za imunitet za decu i odrasle..(RECEPT)

Imunitet: Dve vitaminske bombe za decu i odrasle koje vas trajno štite.

500-1

U apotekama možete pronaći mnogobrojne proizvode za jačanje imuniteta, ali oni sve više gube na popularnosti i važnosti. To je sasvim razumljivo obzirom da sintetički preparati ne mogu zameniti prirodne proizvode koji su lako dostupni i veoma efikasni u lečenju različitih oboljenja. Ukoliko želite ili treba da poboljšate imunitet, preporučujemo dva radna prirodna leka.

Vitaminska bomba za decu

Sastojci:

– 100 grama suvog grožđa
– 150 grama oraha
– 100 grama badema
– Kora od dve limuna
– Sok od dve limuna
– 100 grama suvih kajsija
– 100 grama suvih šljiva
– 250-300 ml meda.

Sameljite orahe, bademe, suvo grožđe i limunovu koru (limunovu koru možete i narendati). U mešavinu dodajte sok od dve limuna, izmešajte i onda dodajte suve šljive i kajsije (i njih je potrebno samleti). Na kraju, dodajte med i ponovo izmešajte. Smesu prespite u teglu i ostavite da odstoji na suvom i tamnom mestu jedan do dva dana. Nakon toga teglu skladištite u frižideru.

Deci od tri do pet godina davati jednu kašičicu dnevno (pre bilo kojeg obroka, najbolje pre doručka). Deci starijoj od pet godina davati dve kašičice dnevno (obe se daju pre obroka, najbolje pre doručka).

Vitaminska bomba za odrasle

Sastojci:

– 200 grama suvih kajsija
– 200 grama suvih šljiva
– 200 grama suvih smokvi
– 200 grama oraha
– Kora jednog limuna
– 50 ml konjaka ili rakije
– 250 ml meda.

Sameljite suvo voće i limunovu koru (limunovu koru možete i narendati), izmešajte, dodajte konjak ili rakiju i med i ponovo izmešajte. Smesu prebacite u teglu i držite na suvom i tamnom mestu jedan do dva dana. Nakon toga, smesu skladištite u frižideru. Uzimajte jednu kašiku pre obroka, najbolje pre doručka.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …