Home / ZDRAVLJE / Zašto ne trebate bacati košpice iz lubenice..

Zašto ne trebate bacati košpice iz lubenice..

U lubenici vas verovatno nerviraju i svaki put se zapitate zašto uopšte moraju postojati, baš kao što je slučaj is grožđem.

lubenica

Zašto ne treba bacati košpice iz lubenice

No, košpice iz lubenice mogu vam poslužiti i na neke druge načine, itekako korisne!

Možda ste nekad i bojali kako će gutanje košpica lubenice delovati loše na vaš organizam. No, ne brinite, unutar vas neće narasti nikakva biljka, a košpice bi stvarno valjalo pojesti. Doduše, najbolje je da ih ne jedete direktno iz lubenice, već ih pustite da proklijaju, piše Fokus.

Nakon klijanja i sušenja, one će postati protein, i samo 1/8 šoljice sadržati će proteina poput jednog grčkog jogurta!

Košpice lubenice zaista su zdrave. Sadrže vlakna potrebna za rad probavnog trakta, pomažu iu slučaju pojave parazita, a takođe se mogu pohvaliti i antibiotskim svojstvima. One sadrže i citrulin koji je poznat kao antioksidans, šire krvne sudove te pozitivno deluju iu slučajevima hipertenzije, angine pectoris i arteroskleroze.

Košpice možete iskoristiti iu borbi protiv neugodne bakterije ešerihije koli.

Za recept vam ne treba puno, tek litra vruće vode i tridesetak košpica. Za početak u lonac ulijte vodu, pa dodajte košpice. Pustite vodu da proključa i ostavite tako još deset minuta. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Procedite i spremite u frižider. Tu vodu možete piti i samu, ali ako vam specifični ukus neće biti po volji, slobodno je pomešajte sa raznim sokovima.

Ako vam se svidi, zapamtite da recept možete raditi tokom cele godine.

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO KAKO POBEDITI VIRUSE: NAJJAČE SREDSTVO ZA JAČANJE IMUNITETA JE BESPLATNO!

Doktor Branimir Nestorović, specijalista je pedijatrije sa subspecijalizacijom iz pulmologije i alergologije otkriva tajne alterantivne …