Home / ZDRAVLJE / ŽELITE DOBRU ENERGIJU U KUĆI I ŽIVOTU? OVIH 10 STVARI NE SMETE RADITI!

ŽELITE DOBRU ENERGIJU U KUĆI I ŽIVOTU? OVIH 10 STVARI NE SMETE RADITI!

Ovde ćete naći 10 najvećih Feng Shui grešaka koje možete napraviti i odgovore kako ih rešiti . Sve ovo nije nikakva posebna ezoterija , ako malo razmislite , skroz je logično – i lako se može rešiti !
soba- krevet

1. Imate naviku držati sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi
Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime , a ne energiju rada i teškog vežbanja . Čuvanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaonicu , čak i TV – a , ubrzo će pokazati svoj učinak u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere . Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe te radite , gledajte TV i vežbajte negde drugde .

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine , časopisi , razbacane knjige , prljavo rublje ili gomile igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno . Pospremite svoj dom , barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno , zdravo i poletno .

3. Imate prepunjene , nabacane ormare

Ugradni ormari , kao i cela soba pretvorena u orman koliko god bili praktični i lepi imaju svoje kapacitete . Ne pretrpavajte ih , jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene . Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona , rešite se tih stvari ili ih poklonite potrebitima . Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu , da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu . Sržite sve uredno složeno i sortirano .

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje uživanju i zadovoljstvu . Uzmite dovoljno vremena da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu , nadahnjuju a možda ste i sami dovoljno kreativni . U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca , poslužite se lepim posterima , plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka .

5. Ostavljate poklopac vc školjke otvorenim

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu . I to s dobrim razlogom . Vc je slivnik koji doslovce može isprati blagostanje iz vašeg života . Usvojite naviku da je poklopac od vc daske poklopljen kada školjka nije u upotrebi . Zatvarajte i vrata od kupatila .

6. Ne perete redovno prozore

Ako to ne činite redovno vrlo je verovatno da propuštate mnogo toga . Prozori su simbol slave i vašeg ugleda . Kada su stakla čista i blistava , okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talent , pa će vas i poticati i uvažavati . Kada su prljavi i zamagljeni , te zlatne prilike će vas jednostavno mimoići .

7. Ignorirate škripanje

Vrata koja škripe , od ulaznih do onih na ormarićima uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi . Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska , pa i onog maslinovog , sprječit će škripanje ili cviljenje šarki . Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti .

8. Retko kuvate

Vaša kuhinja je srce vašeg doma . Kada se ne upotrebljava , sva područja vašeg života mogu patiti . Ukoliko više kuvate kod kuće , svakako ćete biti srećniji i zdraviji . Ako nemate vremena za kuvanje , potrudite se barem jednom dnevno zapaliti gorionik na kuhalu , makar samo za čaj ili kafu . To generiše dobrodošlicu , toplotu i vašu vitalnost .

9. Čuvate nepotrebne stvari , neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju

Mrzovoljna tetka je jako htela da njen omiljeni smeđi avganistanski tepih , koji miriše na naftalin iu sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma , ipak pripadne vama . Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslonjača ili sačuvali u kutiju na dnu ormara on je svejedno izvor podsjećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost . Rešite se neželjenih darova tako da ih poklonite ili proslijedite , a vi oslobođeni okova prošlosti , krenite dalje .

10. Ko ima kuću : Retko se koristite glavnim ulazom u vaš dom

Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta . Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata , mogli bi vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve . Ograničava se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja , kao što i gubite lični smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti .
Neka vam pređe u naviku korišćenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno , čak ako pri tome morate ići i okolo .

(Atma.hr)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …