Home / AKTUELNO / DEMOKRATSKA STRANKA SE UJEDINJUJE, TRI PARTIJE SE VRAĆAJU

DEMOKRATSKA STRANKA SE UJEDINJUJE, TRI PARTIJE SE VRAĆAJU

Današnja beogradska štampa piše da su u toku pregovori o ujedinjenju Demokratske stranke i nekih partija koje su proistekle iz nje.

Kako navode, uveliko su u toku pregovori predsednika DS Zorana Lutovca sa liderima Socijaldemokratske stranke, Zajedno za Srbiju i Nove stranke, Borisom Tadićem, Dušanom Petrovićem i Zoranom Živkovićem.

“Blic” navodi da za sada nisu utanačeni detalji koji se tiču organizacije i podele posla, ali je sigurno da bi se insistiralo na evropskim integracijama.

Kako list prenosi, nakon što bi došlo do ujedinjenja, održala bi se skupština na kojoj bi se razgovaralo o rukovodstvu.

Da su pregovori u toku potvrdio je za “Politiku” Boris Tadić koji je podsetio da je pred parlamentarne izbore 2016. godine vodio razgovor sa tadašnjim predsednikom DS Bojanom Pajtićem o formiranju zajedničke liste i ponovnom ujedinjenju stranaka.

“Razgovore na tu temu vodio sam i sa Šutanovcem i javno pred beogradske izbore predložio obnavljanje DS i pozvao sve njene bivše lidere da se okupimo oko stranke kojoj smo svi pripadali i formiramo novu veliku DS. Te razgovore nastavio sam i sa novim rukovodstvom nakon što je Lutovac izabran za predsdnika DS i u toku su razgovori sa mogućim modalitetom ostvarivanja tog cilja”, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, borba protiv SNS zahteva dalje integrisanje proevropske opozicije i jaku i jedinstvenu stranačku infrastrukturu.

(Tanjug)

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …