Home / AKTUELNO / ISPOVEST SRBINA IZ GRČKE: „NIŠTA NIJE NASLUĆIVALO ONAKAV UŽAS- ODJEDNOM JE NESTALA STRUJA A ONDA JE POČEO HOROR“ (VIDEO)

ISPOVEST SRBINA IZ GRČKE: „NIŠTA NIJE NASLUĆIVALO ONAKAV UŽAS- ODJEDNOM JE NESTALA STRUJA A ONDA JE POČEO HOROR“ (VIDEO)

„Sve je delovalo normalno, ništa nije naslućivalo da može doći do ovakvog užasa. Sve se odigralo kao na filmu.“ Ovim rečima opisao je početak sinoćne oluje Aleksandar P, srpski turista, koji je sa porodicom juče prispeo u Kaliteu.

Podsetimo, dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, kao i muškarac i dečak iz Rusije, izgubili su živote juče u Grčkoj, tokom jakog nevremena koje je u najvećoj meri zahvatilo poluostrvo Halkidiki.

Više od stotinu ljudi je povređeno, a materijalna šteta je velika. Društvene mreže preplavljene su fotografijama polomljenog drveća, grana koje blokiraju puteve, stvari razbacanih po ulicama, oštećenih objekata. PRglašeno je vanredno stanje.

Brojni zabrinuti roditelji čija su deca po grčkim letovalištima, mole za neku informaciju kako je u mestima u kojima su im deca odsela, jer telefoni ne rade.

Najgore je bilo u Porto Karasu, gde su hoteli, i u dva okolna sela, kazao je Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), koji je u kontaktu sa turističkim predstavnici ma u Grčkoj.

Koliko je dramatična bila jučerašnja oluja, ispričao nam je Aleksandar P. koji se našao usred tog nevremena, ni ne sluteći kolike razmere može dostići.

– Mi smo juče stigli u Kaliteu. Sve je delovalo normalno. Dan običan kao i svi drugi. U šetnju smo krenuli oko devet uveče, po grčkom vremenu. Ni tada nista nije naslućivalo da može doći do ovakvog užasa – ispričao nam je Aleksandar.

Kako dalje kaže, nakon sat vremena, počeo je malo jači vetar.

– Posle par minuta iznenada nestalo je struje u celom mestu. Od tog trenutka kao da se sve odigralo na filmu. Požurili smo ka apartmanu koji je 400 metara udaljen od centra. Počela je jaka oluja i vetar je počeo da nosi sve pred sobom! Kada smo stigli na jedno sto metara od apartmana u kome smo smešteni, počeo je i jak pljusak praćen grmljavinom.

Postalo je očigledno da moraju da pronađu zaklon.

– Uspeli smo da uđemo u supermarket gde smo sa dosta turista sačekali da prođe nevreme, koje je trajalo oko sat vremena. Trenutno smo i dalje bez vode i struje. Ipak, očekujemo da će se situacija danas normalizovati i da ćemo ostatak odmora provesti na plaži i u uživanju – zaključio je naš sagovornik.

Pogledajte video:

Check Also

CENE NEKRETNINA U SRBIJI ĆE PASTI PREKO NOĆI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

VEĆ MESECIMA cene kvadrata u Beogradu i širom Srbije ne prestaju da rastu. Kvadrati u …