Home / AKTUELNO / JAPAN PRED NOVOM NUKLEARNOM KATASTROFOM! Stručnjaci predviđaju da će zemlju pogoditi megazemljotres, a onda i nešto još gore! (VIDEO)

JAPAN PRED NOVOM NUKLEARNOM KATASTROFOM! Stručnjaci predviđaju da će zemlju pogoditi megazemljotres, a onda i nešto još gore! (VIDEO)

fukusima- japan- reaktor- nuklearna- centrala

U toku noći serija zemljotresa jačine 4,9 do 5,7 po Rihterovoj skali potresala je japansku obalu, a japanski zvaničnici upozoravaju na mogućnost „megazemljotresa“ narednih decenija, poput onog razarajućeg 2011. koji je uzrokovao i težak incident u nuklearki Fukušima.

Japanska vlada je upozorila da bi takav „megazemljotres“ mogao da pogodi severni region u narednih 30 godina, da bi njegov epicentar mogao da bude na najsevernijem japanskom istrvu Hokaido i da bi mogao da uzrokuje ogroman cunami.

Prema predviđanjima japanskog Komiteta za istraživanje zemljotresa, taj potres bi mogao da bude jačine 8 do 8,6 stepeni Rihterove skale.

U seriji zemljotresa, koji su noćas pogodili japansku obalu, najjači je bio 5,7 stepeni Rihterove skale, a prethodilo mu je nekoliko manjih jačine 5,0, 4,9 i 5,2 stepena Rihterove skale.

Za sada nema podataka o žrtvama ili eventualnoj materijalnoj šteti.

(Tanjug)

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …