Home / AKTUELNO / NA JEDNU RAKETU LANSIRANU NA IRAN UZVRATIĆEMO SA 10: Teheran poslao jasnu poruku Izraelcima i Amerima!

NA JEDNU RAKETU LANSIRANU NA IRAN UZVRATIĆEMO SA 10: Teheran poslao jasnu poruku Izraelcima i Amerima!

Teheran će napasti desetostruko više ukoliko ga napadnu neprijatelji… Neprijatelji ne žele nezavisan Iran u regionu“, rekao je Hamnei, u obraćanju emitovanom uživo na državnoj televiziji, prenosi Rojters.

Hamnei je istakao da neprijatelji Irana vode „ekonomski i psihološki rat protiv te zemlje, a nove američke sankcije su deo toga“.

– Neki Evropljani govore o ograničavanju našeg odbrambenog raketnog programa. Tim Evropljanima kažem da je ograničavanje našeg raketnog programa san koji se nikada neće ostvariti – istakao je on, govoreći na skupu povodom obeležavanja 29-godišnjice smrti iranskog revolucionalnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija.

Iranski vrhovni vođa Hamnei je poručio i da će Iran nastaviti da podržava „potlačene zemlje“.

On je rekao da Iran nema nameru da smanjuje svoj uticaj na Bliskom istoku, i pozvao arapsku omladinu da se odupre pritisku SAD.

– Mladi Arapi, trebalo bi da preduzmete akciju i inicijativu kako biste kontrolisali sopstvenu budućnost… Neke regionalne zamlje deluju kao neprijatelji sopstvenog naroda – istakao je Hamnei.

On je pri tom mislio na arapske zalivske zemlje, saveznice SAD, koje su podržale pobunjenike koji se bore za svrgavanje sirijskog predsednika Bašara al-Asada, inače bliskog saveznika Teherana, zaključuje britanska agencija.

Check Also

ŠTA JE PRAVI RAZLOG JOKIĆEVOG „NE“ SRBIJI?

Nikola Jokić je pre nekoliko dana objavio da neće predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u …