Home / AKTUELNO / NATO U ŠOKU! PUTIN SPREMA 11 NOVIH NUKLEARNIH PODMORNICA: Ruska mornarica biće najmoćnija sila na svetu!

NATO U ŠOKU! PUTIN SPREMA 11 NOVIH NUKLEARNIH PODMORNICA: Ruska mornarica biće najmoćnija sila na svetu!

Ruska mornarica će u narednim godinama primiti 11 nuklearnih podmornica. To je najavio vrhovni komandant mornarice Vladimir Koroliov.

Šest nuklearnih podmornica projekta Jasen i pet nosača nuklearnih raketa Borej-A su u različitim fazama izgradnje, kazao je on.

U mornarici su od 2013. godine tri nosača nuklearnih raketa projekta „Borej“: „Jurij Dolgoruki“, „Vladimir Monomah“ i „Aleksandar Nevski“, kao i multifunkcionalna nuklearna podmornica projekta „Jasen“, podsetio je vrhovni komandant.

Crnomorska flota u kratkom vremenu je opremljena sa šest modernih dizel-električnih podmornica tipa „Rostov na Donu“, rekao je on.

Stručnjak Centra za novu američku bezbednost Pol Šar 4. februara ove godine priznao je superiornost Rusije u vojnim istraživanjima i tehnologiji, uz napomenu da je razvoj ruskih podmornica apela da Sjedinjene Države treba da ulože u ovo polje dodatna sredstva.

Check Also

ĐILAS: ZAŠTO JE U MARTU OVE GODINE UMRLO 50% VIŠE LjUDI, NEGO PROŠLE GODINE?! (VIDEO)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara …