Home / AKTUELNO / NOVI TERORISTIČKI AKT? DRAMA U VAZDUHU NA PUTU OD FRANKFURTA ZA BEOGRAD- Jordanac pokušao da obori avion, tragediju sprečili srpski rukometaši!

NOVI TERORISTIČKI AKT? DRAMA U VAZDUHU NA PUTU OD FRANKFURTA ZA BEOGRAD- Jordanac pokušao da obori avion, tragediju sprečili srpski rukometaši!

Jordanac sa američkim državljanstvom koji se zove Laken pokušao je da obori avion Lufthanze na letu iz Frankfurta za Beograd.

500

U nameri da sruši avion uspeli su da ga spreče putnici u letelici.

Drama se odigrala dok je avion leteo iznad Austrije. Jordanac je najpre lupao na vrata kokpita i vikao: „Otvoriću vrata aviona“!

Pribrani putnici uspeli su da odmah reaguju i da ga fizički savladaju, tako da je avion bezbedno sleteo u prestonicu Srbije u 12:45.

Prema još nepotvrđenim informacijama, posada aviona nije ni javljala kontroli leta u Beogradu da postoji problem u vazduhoplovu.

Tek po sletanju obaveštena je policija koja je odmah privela Jordanca i koji se trenutno nalazi na saslušanju.

Rukometaši Vojvodine sprečili su incident u avionu na letu iz Frankfurta za Beograd prevoznika Lufthanze, saznaje RTV.

Do incidenta je došlo kad je jordanski državljanin pokušao je da upadne u kokpit Lufthanzinog aviona na letu Frankfurt – Beograd. Avion je bezbedno sleteo, a Jordanca je preuzela policija, koja ga trenutno saslušava.

Predsednik Rukometnog kluba Vojvodine Milan Đukić rekao je za RTV, da je putnik koji je izazvao problem izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja, a negde na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu ga je sprečilo kabinsko osoblje, pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev.

Ostali putnici nisu ni znali šta se dešava, kaže Đukić.

Putnik je smešten u biznis klasu, do kraja leta nije pravio probleme, a čuvali su ga Mirković i Rastvorcev.

Avion je bezbedno sleteo u 12 i 45, a ostali putnici saznali su za incident tek nakon što im je to na aerodromu saopštila policija.

Inače, kako RTV nezvanično saznaje, putnik koji je izazvao incident je Jordanac i preziva se Loken.

Rukometaši Vojvodine vraćali su se sa gostovanja u Portu, gde su sinoć igrali utakmicu Lige šampiona.

(Dnevnik.rs,Telegraf.rs)

Check Also

ĐILAS: ZAŠTO JE U MARTU OVE GODINE UMRLO 50% VIŠE LjUDI, NEGO PROŠLE GODINE?! (VIDEO)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara …