Home / AKTUELNO / PANČEVAČKA HOROR PRIČA: Policija ga je uhapsila zbog dve pljačke, a onda je otkrivena njegova MONSTRUOZNA PROŠLOST

PANČEVAČKA HOROR PRIČA: Policija ga je uhapsila zbog dve pljačke, a onda je otkrivena njegova MONSTRUOZNA PROŠLOST

5004Foto: RAS Srbija

Policija je uhapsila Jugoslava Ristića (45) neposredno nakon pljačke, ali se ispostavilo da je ne samo napastvovao četiri devojčice, već i da je, iako osuđen za silovanje deteta, već sedam godina u bekstvu.

Filmski zaplet počeo je, naime, kada su pripadnici MUP-a u Pančevu uhapsili ovog Lozničanina zbog sumnje da je opljačkao dve prodavnice. Naime, sumnja se da je u februaru i junu ove godine u Pančevu pljačkao tako što je preteći nožem radnicama otimao novac iz kase.

Jugoslav Ristić je uhapšen zbog pljački, ali se tek tada ispostavilo da je napastvovao četiri devojčice u Pančevu i da je u bekstvu od 2009. zbog silovanja M. K. (6).
– Nakon prijave razbojništva u nedelju veče u jednoj prodavnici, pančevački policajci su krenuli u potragu za pljačkašem, blokirali taj deo grada i uhapsili Ristića. Od velike pomoći je zapravo bio snimak video-nadzora iz radnje.

Nakon privođenja, Ristić se ubrzo uklopio i u opis muškarca za kojim se tragalo zbog nedozvoljenih polnih radnji u Pančevu tokom juna. Devojčice je pratio uveče, prikradao im se iz mraka i dodirivao ih. Reč je o dve devojčice i dve maloletnice mlađe od 14 godina, koje su na svu sreću, kada ih je napao i nasilno dodirivao, vrištale na sav glas i pružile fizički otpor, zbog čega je pobegao – kaže naš izvor blizak istrazi.

Međutim, nakon što su inspektori ustanovili da imaju osumnjičenog razbojnika i napasnika pred sobom, usledio je novi šok – ispostavilo se da je Ristić begunac od zakona i silovatelj.

Istraga: Gde se krio sedam godina, ima li jož žrtava

Nakon hapšenja, tužilaštvo je otvorilo istragu koja će se pozabaviti time gde se Ristić krio u proteklih sedam godina, kako je uspeo da izbegne zatvor, ali i temeljno ispitati da li je izvršio razbojništva i u drugim gradovima širom Srbije, kao i da li je napastvovao još devojčica.
Naime, on već godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne, na koju je osuđen 7. marta 2009. godine zbog silovanja devojčice K. M., u novosadskom naselju Veternik, koja je tada imala svega šest godina.

Posle silovanja je pobegao, ali je osuđen u odsustvu pred Višim sudom u Novom Sadu.

Iako je Viši sud u Šapcu za njim raspisao centralnu poternicu zbog izdržavanja zatvorske kazne, Jugoslav do danas nije odslužio ni dan.

Sad je upućen u zatvor u Sremskoj Mitrovici, a u Pančevu će se protiv njega voditi postupak za nova krivična dela.

(Blic)

Check Also

ŠTA JE PRAVI RAZLOG JOKIĆEVOG „NE“ SRBIJI?

Nikola Jokić je pre nekoliko dana objavio da neće predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u …