Home / AKTUELNO / PRIPREME ZA TREĆI SVETSKI RAT: Putin isprobava novo, moćno i nepoznato naoružanje u Siriji! (VIDEO)

PRIPREME ZA TREĆI SVETSKI RAT: Putin isprobava novo, moćno i nepoznato naoružanje u Siriji! (VIDEO)

 Sukob u Siriji daje Rusiji slobodu da testira svoja nova oružja i opremu u realnim uslovima. Uz vredne lekcije, vojska ostvaruje brz napredak tome da uvrsti u službu sredstva koja nije imala ranije.
rat- putin- rusija- vojska
Iskustvo stečeno u Siriji je u velikoj meri povećalo ruske vojne sposobnosti. Borbe u Siriji Rusija je iskoristila kako bi istestirala svoje oružje.

Suhoj avioni Su-35, Su-30S, Su-30SM i Su-30 su testirani i modernizovani. Kh-101 i Kalibar krstareće rakete lansirane iz Kaspijskog mora su načinile precizne napade dugog dometa protiv terorista u Siriji.Ali ne radi se samo o avionima i raketama.

Planirano je da se i roboti pridruže popisu oružanih snaga u 2017-2018. godini, na račun 30 odsto celokupne vojne tehnologije.

Do sada su mediji retko pominjali da je ruska vojska testirala Uran-6 robotski sistem na daljinsko upravljanje za uklanjanje mina. Kontrolisan sa sigurne udaljenosti od oko 1 kilometar može da uradi posao za 20 minera.

Opremljen buldožerskim oštricama i mrežom, kreće se preko opasnog terena, tražeći mine i borbena sredstva koja nisu eksplodirala, i neutrališe ih na komandu operatera.

Sistem može preživeti eksplozije mina od 60 kg TNT-a i može očistiti antipersonalne mine i opasne materije koje teže od 1 kg do 4 kg TNT-a. Dizel motor od 240 k.s. obezbeđuje brzinu čišćenja mina od 2 km/h i maksimalnu brzinu od 5 km/h.

Uran-6 robot za uklanjanje mina je u stanju da neprekidno radi do pet sati. Uran-6 sistemi su raspoređeni od strane ruske vojske za uklanjanje eksplozivnih naprava u Palmiri u Siriji u aprilu 2016. godine.

Do sada su mediji retko pominjali da je ruska vojska testirala Uran-6 robotski sistem na daljinsko upravljanje za uklanjanje mina. Kontrolisan sa sigurne udaljenosti od oko 1 kilometar može da uradi posao za 20 minera. Opremljen buldožerskim oštricama i mrežom, kreće se preko opasnog terena, tražeći mine i borbena sredstva koja nisu eksplodirala, i neutrališe ih na komandu operatera.

Sistem može preživeti eksplozije mina od 60 kg TNT-a i može očistiti antipersonalne mine i opasne materije koje teže od 1 kg do 4 kg TNT-a. Dizel motor od 240 k.s. obezbeđuje brzinu čišćenja mina od 2 km/h i maksimalnu brzinu od 5 km/h.

Uran-6 robot za uklanjanje mina je u stanju da neprekidno radi do pet sati. Uran-6 sistemi su raspoređeni od strane ruske vojske za uklanjanje eksplozivnih naprava u Palmiri u Siriji u aprilu 2016. godine.

U poslednjih nekoliko bitaka, bespilotni ruski roboti su intenzivno korišćeni. Platforma-M je robotska jedinica na daljinsko upravljanje naoružana granatama i kalašnjikov puškama da napadne stacionirane i pokretne mete.

Opremljena sa optičko-elektronskim i radio izviđačkim lokatorima, može se koristiti i za prikupljanje obaveštajnih podataka. Dodatna vatrena moć se, po potrebi, može montirati na sistem.

Argo je robot na daljinsko upravljanje dizajniran za operacije na nepristupačnim i planinskim terenima. On takođe može da pliva, zbog čega može biti idealno sredstvo za vatrenu podršku jedinicama mornarice. Argo je naoružan sa jednim mitraljezom od 7,62 mm i RPG-26 raketnih granata.

Andromeda-D je automatski sistem na daljinsko upravljanje koji može biti montiran na BTR-D, BMD-2 i BMD-4 komandna i oklopna vozila.

Takođe se može transportovati avionom za podršku vazdušnim snagama. Naoružan sa 7,62 mm mitraljezom i granatama, sistem se kreće na šest mehaničkih nogu. Robot je u stanju da analizira svoje okruženje i prilagodi “hodanje“ po nepravilnostima površine. U stanju je da identifikuje objekte i prepozna lica.

Zbog svoje male veličine i težine (oko tri kilograma), može da prodre ispod ruševina usled zemljotresa i drugih nesreća. Mašina će moći da prevozi lekove i druge neophodne stvari. Robot može biti opremljen sa dvosmernim interfonskim sistemom. Testiran je u borbi u Latakiji u Siriji, u planinskim predelima.

Krajem 2016. godine, jedinstveni bespilotni robotizovani čuvar je uspešno prošao rusku vojnu probu. “Stražar“ se daljinski usmerava i kontroliše od strane operatera. Sistem je razvijen da poveća bezbednost stacioniranih vojnih lokacija i spreman je da bude raspoređen da čuva podzemne silose strateških raketnih snaga (SMF).

Opremljen sa elektro-optičkim i radarskim izviđačkim uređajima, sistem može da ispaljuje metke i granate i u automatskom i u polu-automatskom režimu na mete udaljene 400 metara.

Prošle godine, novo rusko bespilotno kopneno vozilo (UGV), namenjeno za vatrenu podršku i borbeno izviđanje na bojnom polju, otkriveno je na vojno-tehničkom forumu. Dizajnirano kao bespilotno borbeno kopneno vozilo, Vikhr se zasniva na BMP-3 pešadijskom borbenom vozilu. Može se integrisati sa drugim vrstama oklopnih borbenih vozila sa borbenom težinom od 7-15 tona.

Rusija ima izviđački dron za skeniranje terena. Pterodaktil može ostati u vazuhu veoma dugo. Prima snagu od fleksibilnog kabla, leteći oko tenka u radijusu od 50-100 metara. Nova lagana bespilotna letelica je napravljena od kompozitnih materijala kako bi se obezbedila trajnost i lakoća.

Prenosni radar i noćni termo uređaj će poslužiti kao oči sistema.Rusija napreduje u razvoju elektronske ratne opreme. Neki od sistema su prošli kroz testove i sada igraju važnu ulogu u Siriji.

Kako navodi „Izvestia“, nadograđena bespilotna letelica, koja je u stanju da pošalje SMS, audio i video poruke, će ući u službu 2017. godine.

Novi dron se zasniva na Orlan-10 bespilotnoj letelici, koja je do unapređenog kompleksa elektronskog ratnog sistema RB-341V Leer-3. Sistem obuhvata tri drona namenjena za ometanje signala mobilne telefonije i opremljen je specijalnim uređajima za ometanje i odašiljačima.

Ruska vojska je koristila dron u Alepu da obavesti civile o izlasku koridora i mestima gde su mogli da dobiju humanitarnu pomoć.

Sirijsko ratište Rusija je mudro iskoristila kako bi istestirala svoje savremeno oružje, otklonila nedostatke i unapredila ga.

Pogledajte snimke:
(Izvestija/Webtribun)

Check Also

SIRENE I RAKETE ŠIROM IZRAELA: HAMAS PRETI NOVIM “IZNENAĐENjIMA”, IMAJU I NOVO ORUŽJE

Izrael je obećao da će nastaviti da gađa islamističke frakcije u Gazi uprkos predviđanju američkog …