Home / AKTUELNO / Prve procene štete u Užicu višemilionske: Nevreme urnisalo grad i sela, sve izgleda kao posle sudnjeg dana! (VIDEO)

Prve procene štete u Užicu višemilionske: Nevreme urnisalo grad i sela, sve izgleda kao posle sudnjeg dana! (VIDEO)

Nevreme kakvo se ne pamti pogodilo je Užice, grad koji je padao deset minuta ostavio je iza sebe pustoš i prizore koje nismo viđali ni tokom zime.

Led veličine oraha zabeleo je krovove, potopio ulice, a dan kasnije, dok ljudi još nisu stigli ni da se oporave, Komisija procenjuje štetu na 6 miliona dinara. I to se odnosi samo na štetu pričinjenu u objektima u gradu.

Komisija za procenu štete počela je danas da obilazi teren i u narednih sedam do deset dana utvrđivaće u kojoj je meri na poljoprivredu uticalo nevreme tokom kojeg je na teritoriji Užica palo oko 29,3 litara kiše po metru kvadratnom.

– Najveća šteta, prema nezvaničnim informaicjama, zabeležena je u selu Ponikovice, u Lunovom selu i Karanu, kaže Katarina Ostojić, član Gradskog veća zadužena za oblast vanrednih situacija.

Ona navodi da od srede u Gradsku kuću stižu prijave i molbe građana za pomoć, naročito iz prigradskih naselja koja su pretprela štetu na malinjacima.

Podsećamo, jaka grmljavina tutnjala je bez prestanka desetak minuta, a malinjaci koji su preživeli prethodne prolećne tuče, ovu nisu.

Jezive slike poplavljenih automobila šokirale su žitelje Užica, a svi strahuju samo od jednog – da ovako nešto može da se ponovi opet!

Pogledajte snimak:Check Also

PUTIN SAOPŠTIO ŠTA ČEKA RUSIJU POSLE NJEGOVOG ODLASKA

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je toliko vezao svoju sudbinu sa sudbinom naroda …