Home / AKTUELNO / RAT TURSKE I SAD: ERDOGAN POSLE S-400 KUPUJE I OVO RUSKO ELITNO ORUŽJE..

RAT TURSKE I SAD: ERDOGAN POSLE S-400 KUPUJE I OVO RUSKO ELITNO ORUŽJE..

Turska će razmotriti kupovinu ruskih, borbenih aviona, ukoliko SAD odustane od isporuke lovaca pete generacije F-35, prenose brojne medijske agencije.

U planu su i zajednički projekti sa Moskvom kada je u pitanju proizvodnja raketnog naoružanja nove generacije.

Turska takođe radi na razvoju vlastitih, borbenih aviona i balističkih raketa, prenosi internet portal RIA Novosti, pozivajući se na izvore Bloomberga.

Ankara se nada nekoj budućoj saradnji sa Moskvom, kada je u pitanju proizvodnja raketa nove generacije, navodi internet portal TASS.

Turci su uvereni da je raketni sistem PZO velikog dometa S-400 “Trijumf” bolji od američkih analoga “Patriot”. Tursko političko i vojno rukovodstvo smatra da su ruski sistemi sposobni da zaštite vazdušni prostor iznad Ankare i Istanbula.

Istovremeno, Turska ne sedi prekrštenih ruku očekujući proširenje sankcija od strane SAD-a. Oni su započeli serijsku proizvodnju rezervnih delova za borbenu tehniku američkog porekla, koja se nalazi u naoružanju njene vojske, prenosi internet portal Vzgljad.

Podsećamo da SAD intenzivno pokušava da odvrati Tursku od kupovine ruskih sistema S-400 “Trijumf”. Sa polja diplomatskih pritisaka, akcija je prešla u vojno-ekonomsku arenu gde je Vašington, u jednom trenutku, otvoreno zapretio Ankari da, ukoliko smesta ne odustane od kupovine ruske, vojne tehnike, zaboravi na američke avione F-35.

(hr.rbth.com)

Check Also

NAJVEĆA AKCIJA OTKRIVANJA LAŽNOG MEDA U SRBIJI: PRVI REZULTATI ŠOKANTNI!

U Srbiji je pri kraju velika akcija otkrivanja lažnog meda, najšira ikada sprovedena kod nas, a …