Home / AKTUELNO / SOMBORSKI ATLETIČAR DOBIO DONACIJE: Lazaru stigla odeća, nameštaj i hrana!

SOMBORSKI ATLETIČAR DOBIO DONACIJE: Lazaru stigla odeća, nameštaj i hrana!

500

Somborski maratonac Lazar Rišar koji je javnosti postao poznat kada je u pocepanim patikama istrčavao mnoge maratone, dobio je skoro sve što mu je nedostajalo.

Njegova teška životna priča dirnula je srca mnogih koji nisu sedeli skrštenih ruku i sažaljevali ga, već konkretno pomogli.

500

– Dobio je pre svega – ljubav, pažnju i podršku, a zatim i odeću (majice, košulje, džempere, farmerke, jakne, veš), obuću (duboke cipele), sportsku opremu (dukseve, trenerke, patike), toplu posteljinu i peškire, sredstva za higijenu, ogrev (drva), hranu, frižider, sto i stolice, pa i neophodne naočare koje do sada nije imao… – naveo je Milan Stepanović.

Višak donacije, odnosno stvari koje su mu bile premale je srećan odneo u Crveni krst, sa osmehom na licu što prvi put dolazi da ostavi pomoć za druge.

500

Lazar i dalje svako jutro ustaje i trči 35 kilometara, od Sombora do Apatina i nazad. I dalje je onaj isti skroman dečko koji u sledećoj godini ima samo dve želje.

– Lazar želi svima srećno i blagosloveno novo leto i nada se da će u novoj godini uspeti da ostvari dve velike želje – da nastavi da trči maratone u zemlji i inostranstvu, i da on bude u situaciji da može da pomogne drugima – navodi Stepanović.

(Kurir)

Check Also

UDARNO! JEDINICE EU ĆE KONTROLISATI SRPSKE GRANICE: STUPIO NA SNAGU SPORAZUM SRBIJE I FRONTEKSA!

Sporazum između Evropske unije i Srbije o upravljanju granicama stupiće na snagu 1. maja, objavljeno …