Home / AKTUELNO / SPAJA SE NEBO SA ZEMLJOM: Stiže ISTI CIKLON koji nam je pre 4 godine doneo UŽASNE POPLAVE- OVI DELOVI SRBIJE SU NAJUGROŽENIJI!

SPAJA SE NEBO SA ZEMLJOM: Stiže ISTI CIKLON koji nam je pre 4 godine doneo UŽASNE POPLAVE- OVI DELOVI SRBIJE SU NAJUGROŽENIJI!

Crveni alarm uključen je večeras na području istočne i jugoistočne Srbije, Kosova i Metohije i Banata. U Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu temperatura će za samo 12 sati pasti za preko 10 stepeni, javljaju meterolozi.

U istočnim i južnim delovima zemlje očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a sa njima i povećan rizik od udara groma.

– Između utorka i srede sa Južnog dela Jadrana, preko centralnih delova Balkana premeštaće se ciklon koji će jugu i istoku Srbije doneti veoma obilne pljuskove praćane grmlajvinom, pri čemu bi preko noći količna padavina bila veća od 30 litara po metru kvadratnom, što je vrlo opasno. U tim delovima na nekim manjim bujičnim rekovima i potocima može doći do izlivanja – kaže meterolog Đorše Đurić iz Weather2Umbrella i dodaje da će se glavnina ovih padavina izliti na Albaniju, Makedoniju, Bugarsku i Ruminiju, te su stoga zahvaćeni i južni i istočni delovi naše zemlje.

RHMZ je izdala upozorenje da će večeras vodostaji biti u porastu na gornjem toku Južne Morave sa pritokama, na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Neri, Karašu, Moravici, Brzavi i Tamišu.  Nije iskjučeno ni da će nivo vodostaja dostići i prevazići upozoravajuće podeoke.

Narednog jutra padavina će biti i na krajnjem severoistoku Srbije, jer će se taj ciklon premeštati preko Balkana ka Karpatima i Centralnoj Evropi.

Područje Beograda, Šumadije i Pomoravlja takođe je pod „naradžastom“ bojom, što od svih stanovnika ovih krajeva zahteva veću obazrivost zbog nevremena.

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …