Home / AKTUELNO / TURSKI MEDIJI ŠOKIRALI SVE: Holandija je namerno ORGANIZOVALA SREBRENICU s jednim ciljem…

TURSKI MEDIJI ŠOKIRALI SVE: Holandija je namerno ORGANIZOVALA SREBRENICU s jednim ciljem…

srebrenica 1

Kahraman Hališčelik, dopisnik državne televizije Turske (TRT) iz Njujorka, optužio je Holandiju da je namerno organizovala Srebrenicu.

Naime, turski novinar sa sedištem u Njujorku, napisao je na svom Tviter profilu kako se dosad (do eskaliranja tenzija između Holandije i Turske), mislilo da Srebrnica nije namerno organizovana.

– Svi smo sve ovo vreme mislili da Srebrnica nije namerno organizovana. Sada je jasno da su Holanđani hteli da očiste Evropu od muslimana – napisao je Hališčelik.

U međuvremenu, dipolamtski sukob dve zemlje se ne stišava.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zapretio je danas da će Holandija „platiti cenu“ nakon što je proterala tursku ministarku za porodicu Fatmu Betul Sajan Kaju iz svoje zemlje.

– Hej Holandijo, ako žrtvujete tursko-holandske odnose zbog izbora u sredu, platićete cenu – dodao je on.

Erdogan je rekao da je s razlogom optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, rekavši da bi samo takvi režimi zabranili ministrima inostranih poslova da putuju izvan granica svojih zemalja.

I Turski premijer Binali Jildirim poručio je u nedelju kako će se primeniti „snažne protivmere“ i odgovoriti na „najsnažniji mogući način“ nakon što je turska ministarka izbačena iz Holandije.

Holandija je prvo odbila da izda dozvolu za sletanje aviona turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua koji je želeo da prisustvuje skupu, a potom je onemogućila turskoj ministarki ulazak u konzulat te zemlje u Roterdamu te je nakon toga „ispratila“ do granice.

(Blic)

Check Also

PONOVO POPLAVE I PONOVO DRAMA U BELGIJI! VODI NOSI AUTOMOBILE- BUJICE NA ULICAMA (VIDEO)

Delove Belgije ponovo su zadesile poplave koje su nosile automobile, nakon štu su danas pale …